Valtiokonttori

Valtio laski liikkeeseen uuden viitelainan

Jaa

Valtio laski liikkeeseen uuden kolmen miljardin euron viitelainan, joka erääntyy 15.9.2032. Lainan tarjouskirja kasvoi liikkeeseenlaskussa yli 13 miljardiin euroon ja sisälsi tarjouksia noin 80 sijoittajalta.

Laina hinnoiteltiin 15 tuottopistettä alle euroswap-käyrän.

Apulaisjohtaja Anu Sammallahden mukaan lainalla oli hyvä kysyntä, joka osoittaa, että me kuulumme vahvan luottoluokituksen omaavien eurooppalaisten maiden viiteryhmään. ”Suomi ei ole irronnut siitä”, Sammallahti kommentoi lainan hinnoittelun jälkeen.

”Vaikka maailmantilanne on mikä on, korkotaso ja korkoero Saksaan kuvastavat ennen kaikkea sitä, että EKP:n rahapoliittisen elvytyksen aika on päättymässä.”

Lainan sijoittajapohja on laadukas ja alueellinen jakauma hyvin samanlainen kuin aikaisemmissa emissioissa. ”Sijoittajatyypeistä rahastot ja alueista Keski-Eurooppa ja Britannia olivat tällä kertaa hyvin edustettuina”, Sammallahti kertoo.

Liikkeeseenlaskun pääjärjestäjinä toimivat Barclays, BNP Paribas, Citi, Crédit Agricole CIB ja Nomura. Myyntiryhmään kuuluivat lisäksi muut päämarkkinatakaajat.

Liikkeeseenlaskun tiedot:

Koko: 3 miljardia euroa
Liikkeeseenlaskupäivä: 25.5.2022
Arvopäivä: 1.6.2022
Eräpäivä: 15.9.2032
Kuponkikorko: 1,500 %
Hinta: 99.719
Tuotto: 1,530 %
ISIN-koodi: FI4000523238

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

15.9.2032 erääntyvän lainan sijoittajapohjan alueellinen jakauma.
15.9.2032 erääntyvän lainan sijoittajapohjan alueellinen jakauma.
Lataa
15.9.2032 erääntyvän lainan jakauma sijoittajatyypeittäin.
15.9.2032 erääntyvän lainan jakauma sijoittajatyypeittäin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta, kassavarojen sijoittamisesta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Lue lisää työstämme: valtionvelka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme