Valtiokonttori

Valtiokonttori ja Kela kilpailuttivat yhdessä prepaid-maksukorttien toimittajan

Jaa
Valtiokonttori ja Kela kilpailuttivat yhdessä prepaid-maksukorttien toimittajan. Turvallista ja helppokäyttöistä prepaid-maksukorttiratkaisua tarvitaan tilanteissa, joissa maksaminen asiakkaan pankkitilille ei ole mahdollista. Viiden vuoden mittainen sopimus prepaid-maksukorttiratkaisusta allekirjoitettiin 15.2.2023 suomalaisen maksupalveluita tarjoavan Enfucen kanssa. Uusi palvelu korvaa aikaisemmin käytössä olleen vastaavan palvelun.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.

Miksi valtion organisaatiot ja Kela käyttävät prepaid-maksukortteja?

Tietyt valtion organisaatiot jaKela maksavat vuosittain maksuja ja korvauksia sadoilletuhansille suomalaisille ja Suomessa asuville henkilöille. Aina maksaminen pankkitilille ei ole mahdollista. Näissä tilanteissa maksujen ja korvausten maksamiseen käytetään prepaid-maksukortteja.

”Osalla julkishallinnon organisaatioista on säädöksiin tai muuhun normistoon perustuen velvollisuus maksaa tukia tai muita vastaavia maksunsaajille. Perustellusta syystä osaan näistä tarvitaan vaihtoehtoinen maksuväline perinteisen tilisiirron rinnalle.

Julkisesta hankinnasta tehdään tyypillisesti määräaikainen sopimus. Kun edellinen sopimus päättyi, järjestimme uuden kilpailutuksen. Uudeksi kumppaniksi valikoitui suomalainen Enfuce”, kertoo Valtiokonttorin toimialajohtaja Lasse Skog.

Valtiokonttori ja Kela toteuttivat hankinnan ensimmäistä kertaa yhdessä

Valtiokonttori vastaa valtion maksuliikkeen ohjauksesta. Valtiokonttori kokosi yhteen Kelan ja muiden prepaid-maksukorttiratkaisua käyttävien organisaatioiden tarpeet. Näiden pohjalta Valtiokonttori kilpailutti prepaid-maksukorttipalvelun yhdessä Kelan kanssa.

”Uutta tässä kilpailutuksessa oli, että Valtiokonttori ja Kela syvensivät yhteistyötä hankintojen toteuttamisessa. Saimme sekä synergiaetua että volyymihyötyä, kun yhdistimme eri organisaatioiden samankaltaiset tarpeet. Näin pystyttiin tuottamaan julkishallinnolle kustannustehokkain ratkaisu. Yhteistyö Kelan kanssa sujui erittäin hyvin. Se oli avointa ja hedelmällistä. Tästä on hyvä jatkaa”, toteaa Skog.

”Meillä on valtionhallinnon kanssa yhteiset asiakkaat. On asiakkaidenkin kannalta järkevää, että teemme yhteistyötä tällaisissa hankinnoissa. Loppujen lopuksi tämä palvelee asiakasta ja hänen parastaan”, johtaja Nina Nissilä Kelasta korostaa.

Valtiokonttori lyhyesti:

Valtiokonttorissa tehdään merkityksellistä työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olemme valtion varainhoidon ja korvauspalveluiden luotettava toteuttaja ja tietojohtamisen uudistaja. Valtiokonttorin tehtävä on edistää valtionhallinnon digitalisaatiota. Toimimme vastuullisesti ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja osaamistamme. Haluamme, että palvelumme ovat laadukkaita ja nykyaikaisia, ja asiointi kanssamme kaikille asiakkaillemme ja sidosryhmillemme vaivatonta ja miellyttävää. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntia, yhteisöjä ja yrityksiä – tiedolla ja taidolla. 

Kela lyhyesti:

Kela huolehtii Suomessa asuvien ja monien ulkomailla asuvien suomalaisten sosiaaliturvasta eri elämäntilanteissa. Kelan hoitamaan sosiaaliturvaan kuuluvat esimerkiksi lapsiperheiden tuet, sairausvakuutus, kuntoutus, työttömän perusturva, perustoimeentulotuki, asumistuki, opintotuki, vammaisetuudet ja vähimmäiseläkkeet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nina NissiläJohtajaKela

Yhteydenotot Nina Nissilään Kelan viestinnän kautta sähköpostitse tai puhelimitse arkisin klo 9.00-16.00.

Puh:020 634 7745viestinta@kela.fi

Kuvat

Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttorissa tehdään merkityksellistä työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olemme valtion varainhoidon ja korvauspalveluiden luotettava toteuttaja ja tietojohtamisen uudistaja.

Valtiokonttorin tehtävä on edistää valtionhallinnon digitalisaatiota. Toimimme vastuullisesti ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja osaamistamme. Haluamme, että palvelumme ovat laadukkaita ja nykyaikaisia, ja asiointi kanssamme kaikille asiakkaillemme ja sidosryhmillemme vaivatonta ja miellyttävää.

Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntia, yhteisöjä ja yrityksiä – tiedolla ja taidolla. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Årsöversikten publicerats: År 2022 var marknadens, samhällets och upplåningens anpassningsförmåga i test23.2.2023 13:22:00 EET | Tiedote

Obligationspriserna på statslånemarknaden anpassades till högre räntör, mend efterfrågan på fisnka statslånebreven var fortsatt stark. Stödpaketen i många europeiska länder, som kompenserar för den avtagande ekonomiska tillväxten och de stigande energipriserna, överför energikrisen till den europeiska statslånemarknaden, där det kommer finnas ett enormt utbud och en hög konkurrens år 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme