Valtiokonttori

Valtiokonttori maksanut yli 31 miljoonaa euroa polttoainetukea

Jaa

Polttoainetuki oli haettavissa Valtiokonttorista 1.–30.11.2022. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä noin 10 900 ja ne on kaikki saatu käsiteltyä.

Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Polttoainetuki koostui kuljetusyrityksille maksettavasta kuljetustuesta ja työkoneyrityksille maksettavasta polttoöljytuesta. Tukea oli mahdollista saada kolmelta kuukaudelta (helmikuu-huhtikuu 2022), ja se kattoi 5 prosenttia polttoainekustannuksista näiltä kuukausilta.

90 prosenttia hakemuksista sai myönteisen päätöksen

Valtiokonttori vastaanotti hakuaikana yhteensä 10 857 polttoainetukihakemusta.

Kaikki saapuneet tukihakemukset on saatu käsiteltyä ja tukea maksettiin yhteensä noin 31,5 miljoonaa euroa. Tuen hyväksymisprosentti on korkea, sillä 90 prosenttia saapuneista hakemuksista sai myönteisen tukipäätöksen. Tukea maksettiin keskimäärin noin 3 200 euroa per yritys.

Eniten tukea, noin 6 miljoonaa euroa, maksettiin Uudellemaalle. Toimialoista sitä saivat eniten maaliikenne ja putkijohtokuljetus, erikoistunut rakennustoiminta sekä metsätalous ja puunkorjuu.

Valtiokonttorilla on vielä käsiteltävänä tuen oikaisuvaatimuksia, ja osalla hakijoista on vielä aikaa oikaisuvaatimuksen jättämiseen. Maksettujen tukien määrässä voi siis tapahtua vielä pieniä muutoksia.

Kaikki tilastot saapuneista hakemuksista ja myönnetyistä tuista löytyvät polttoainetuen tilastosivulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme