Hyvinvointiala HALI ry

Valtioneuvostolta odotettu päätös: Koronarokotteita jakoon myös sote-yrityksille

Jaa
Hyvinvointiala HALI ry pitää tärkeänä, että sote-yritykset halutaan mukaan koronarokotejakeluun.
HALIn terveyspalvelujohtaja Hanna-Maija Kause. Kuva: Kimmo Metsäranta
HALIn terveyspalvelujohtaja Hanna-Maija Kause. Kuva: Kimmo Metsäranta

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti tiistaina, että yksityiset sote-palveluntuottajat voidaan ottaa vahvemmin mukaan koronarokottamiseen. Rokotteita jaetaan jatkossa kuntien ja sairaanhoitopiirien lisäksi myös yksityisten terveystoimijoiden annettaviksi.

− On positiivista, että yritykset halutaan mukaan. On tärkeää, että rokotuskattavuus maassamme pysyy mahdollisimman hyvänä, ja siinä tehokas rokotejakelu on avainasemassa, sanoo Hyvinvointiala HALI ry:n terveyspalveluista vastaava johtaja Hanna-Maija Kause.

Hän kertoo, että yksityiset toimijat odottavat vielä selkeämpää kansallista linjausta siitä, ketkä tehosterokotteita saavat, ja tekevät samalla omaa lääketieteellistä arviotaan työikäisten rokottamisesta.

− Yksityisillä palveluntuottajilla on hyvä valmius osallistua rokottamiseen, kunhan näkemys siitä, keitä tässä vaiheessa rokotetaan, on selkeä, Kause sanoo.

Itse rokoteaine on ilmainen, mutta palveluntuottajat perivät rokotustyöstä maksun influenssarokotteiden tapaan. Maksusta voi saada 16 euron Kela-korvauksen. Rokottamisen aloittaminen yksityisellä voisi alkaa aikaisintaan tammikuussa.

Palveluntuottajat tiedottavat asiakkaitaan omista mahdollisista rokotejakeluistaan. Koronarokotteiden toimittamisen yksityisille palveluntuottajille hoitaa Yliopiston Apteekki, jolla on koronarokotteisiin tarvittava erityisosaaminen, laadukas kylmäketju ja tehokas toimintamalli.

 

Lisätiedot:

Hanna-Maija Kause

johtaja, terveyspalvelut

050 566 7949

hanna-maija.kause@hyvinvointiala.fi

 

 

Hyvinvointiala HALI ry

Avainsanat

Kuvat

HALIn terveyspalvelujohtaja Hanna-Maija Kause. Kuva: Kimmo Metsäranta
HALIn terveyspalvelujohtaja Hanna-Maija Kause. Kuva: Kimmo Metsäranta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinvointiala HALI ry
Hyvinvointiala HALI ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.hyvinvointiala.fi

Hyvinvointiala HALI ry edistää yksityisten sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. HALI valvoo jäsentensä yhteisiä etuja ja neuvoo työoikeudellisissa ja elinkeinopolitiikan kysymyksissä. Sen 1560 jäsentä työllistävät 100 000 sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaista. HALI on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen. HALIn jäsenet tuottavat mm. vanhuspalveluita, lasten ja nuorten palveluita, lääkäripalveluita, kuntoutusta, suun terveydenhuoltoa, päihde- ja mielenterveyspalveluita sekä toimivat alan järjestötyössä. www.hyvinvointiala.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinvointiala HALI ry

Kunnat säästävät yksityisellä varhaiskasvatuksella – erityisesti alle 3-vuotiaiden asema huono4.5.2023 06:55:00 EEST | Tiedote

HALIn tekemän selvityksen mukaan varhaiskasvatus kuntien omissa yksiköissä on paikoitellen lähes puolet kalliimpaa kuin sama palvelu yksityisissä päiväkodeissa. Kunnat määrittelevät varhaiskasvatuksessa käytettävän palvelusetetelin arvon niin alhaiseksi, että yritysten toiminta on vaarantunut. Palvelusetelin liian matala arvo heikentää etenkin alle 3-vuotiaiden oikeutta turvalliseen varhaiskasvatukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme