Pirkanmaan ELY-keskus

Valtiovarainvaliokunta kohdistaa Pirkanmaalle lisää tierahoitusta

Jaa

Lopullista täysistuntokäsittelyä kohti etenevässä valtion ensi vuoden budjetissa Pirkanmaalle kohdistuvia tieliikenneinvestointien lisäyksiä on 1,63 miljoonaa euroa.

Valtion ensi vuoden budjetti lähestyy eduskunnassa lopullista täysistuntokäsittelyä. Valtiovarainvaliokunta on tehnyt hallituksen esitykseen 17,35 miljoonan euron lisärahoitukset tieliikennekohteisiin eri puolille Suomea. Pirkanmaalle kohdistuvia lisäyksiä tieliikenneinvestointeihin on 1,63 miljoonaa euroa.

Valtiovarainvaliokunnan sopimat tieliikenteen lisärahoituskohteet vuodelle 2021 Pirkanmaalle ovat seuraavat:

  • Mt 14371, Äijännevantien kunnostus, Virrat: 400 000 euroa
  • Mt 13087, Vesajärventien päällystäminen, Hämeenkyrö: 450 000 euroa
  • Mt 14353, Uittosalmentie kunnostaminen, Mänttä-Vilppula: 280 000 euroa
  • Mt 14290, Koskitie, kevyen liikenteen väylän rakentaminen välillä Romula - liikenneasema, Juupajoki: 200 000 euroa
  • Vt 12, valaistuksen parantaminen välillä Nokia - Sastamala: 300 000 euroa

Valtiovarainvaliokunta on budjettimietintöönsä lisäksi kirjannut ilman määrärahaosoitusta kaksi kohdetta Pirkanmaalta. Valiokunta pitää tärkeänä, että avustuspäätöksiä tehtäessä otetaan huomioon pitkään toteuttamista odottaneet kevyen liikenteen väylät Parkanossa (mt 13332). Valiokunta pitää välttämättömänä, että vuoden 2021 aikana huolehditaan Vesilahdella sijaitsevan mt 301 Keihonen–Suomela -välisen tielinjauksen parantamisesta. 

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Vs. ylijohtaja
Juha Sammallahti
Puhelin 040 580 0717
juha.sammallahti@ely-keskus.fi

Pirkanmaan liitto
Edunvalvontapäällikkö
Jouni Koskela
Puhelin 050 527 2129
jouni.koskela@pirkanmaa.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Perinnemaisemat kaipaavat huolenpitoa - etsintäkuulutus Pirkanmaan luonnonhoitajista ja perinnemaisemista!18.1.2021 11:54:22 EETTiedote

Perinnemaisemat, kuten niityt, kedot, haat, ranta- ja metsälaitumet kaipaavat hoitoa, jotta ne ja niiden monimuotoinen, mutta uhanalainen lajisto säilyy. Kerro meille yrityksestäsi, yritystoiminnastasi, yhdistyksestäsi tai talkooporukasta, joka voisi toteuttaa perinnemaisemakunnostusta ja -hoitoa Pirkanmaalla etenkin vuosina 2021–2022. Hoito- ja kunnostustöiden toteutuksesta maksetaan palkkiot.

Metsätalouden suojavyöhykkeiden mallintamiseen uusi työkalu7.12.2020 10:58:51 EETTiedote

Metsätalouden suojavyöhykkeiden mitoitukseen ja sijoittamiseen maastoon on valmistunut uusi työkalu. Pirkanmaalle suunnatun mallin on rakentanut Suomen metsäkeskus Pirkanmaan ELY-keskuksen tilauksesta. Työkalua voivat käyttää mm. tahot, jotka suunnittelevat esim. hakkuita tai muita metsänhoitotoimenpiteitä. Mallin avulla myös metsänomistajat voivat tarkastella mailleen sijoittuvia alueita, joissa suojavyöhyke voisi olla tarpeellinen. Kartassa olevat suojavyöhykkeet edellyttävät kuitenkin aina tarkempaa suunnittelua ja maastossa käyntiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme