Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi Helsingin kaupunkistrategian 2021–2025

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 13. lokakuuta Helsingin kaupunkistrategian valtuustokaudelle 2021–2025. Lisäksi valtuusto nimitti kaupunkiympäristön uudeksi toimialajohtajaksi Ville Lehmuskosken, piti kyselytunnin sekä käsitteli valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita.

Kaupunkistrategia on lähtökohtana valmisteltaessa valtuustokauden talousarvioita ja toimintasuunnitelmia. Keskeisiä tavoitteita strategiassa ovat muun muassa yhdenvertainen ja kansainvälinen Helsinki, vastuullinen talous kestävän kasvun perustana, kunnianhimoinen ilmastovastuu ja luonnonsuojelu, maailman paras ja yhdenvertaisin paikka oppia, sekä henkilöstölle vetovoimainen Helsinki. 

Esitys kaupunkistrategiaksi 2021 - 2025

Valtuusto keskusteli strategiasta edellisessä kokouksessaan 6. lokakuuta. Keskustelu on nähtävissä Helsinki-kanavalla.

Kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi Ville Lehmuskoski

Kaupunginvaltuusto päätti ottaa diplomi-insinööri Ville Lehmuskosken kaupunkiympäristön toimialajohtajan virkaan seitsemäksi vuodeksi. Lehmuskoski siirtyy virkaan Helsingin kaupungin liikennelaitoksen toimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2014. Tätä ennen Lehmuskoski on työskennellyt muun muassa Helsingin kaupungilla liikennesuunnittelupäällikkönä.

Kyselytunnilla keskusteltiin varhaiskasvatuksen resursseista sekä koululääkäri- ja neuvolatilanteesta

Kaupunginvaltuuston kokouksen alussa pidettiin kyselytunti. Kyselytunnilla käsiteltiin Elina Kauppilan (Vas.) kysymys varhaiskasvatuksen henkilökunnan resursseista, Silja Borgarsdóttir Sandelinin (RKP) kysymys Helsingin neuvolatilanteesta sekä Pia Pakarisen (Kok.) kysymys Helsingin koululääkäritilanteesta. Kysymyksiin vastasivat kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar sekä sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov.

Kyselytunnin keskustelu on nähtävissä valtuuston kokouksen tallenteella Helsinki-kanavalla.

Valtuusto käsitteli useita valtuutettujen ja valtuustoryhmien aloitteita

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita. Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmän aloite koski Helsingin palkkatakuuta, Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite lasten turvallisen koulunkäynnin vahvistamista, Keskustan valtuustoryhmän aloite paikkariippumattoman monipaikkaisen työn mahdollistamista ja Avoimen puoleen valtuustoryhmän aloite palveluja koordinoivasta yhteyshenkilöstä lapsiperheiden tukemiseen.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelma etenee valtuustoon25.10.2021 17:37:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. lokakuuta omalta osaltaan Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma koskee Helsingin Vartiokylän alueelle uudisrakennuksena toteutettavaa oppilaitosta, joka tulee korvaamaan nykyiset Stadin ammatti- ja aikuisopiston tilat Vartiokylässä, Herttoniemessä ja Mellunkylässä.

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat: TE-palveluiden uusi rahoitusmalli tulee valmistella huolella ja kuntia kuunnellen22.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat kantavat huolta TE-palveluiden uuden kannustavan rahoitusmallin valmistelusta. Rahoitusmallista ja mahdollisesta siihen liittyvästä kompensaatiosta ei tule linjata, ennen kuin laskelmat ja vaikutukset kuntatalouteen on käyty tarkemmin läpi yhdessä kuntakentän kanssa. Tätä puoltavat uudistuksen merkittävät vaikutukset kuntatalouteen. Vaarana on se, että rahoitusmallista tehdään päätöksiä ilman riittävän perusteellista arviota niiden vaikutuksista.

Helsingin väestönkasvu laski selvästi edellisvuosista21.10.2021 14:35:13 EEST | Tiedote

Vuodenvaihteessa 2020–2021 Helsingissä asui 656 920 henkeä. Vuoden 2020 aikana väestön määrä kasvoi 3 085 hengellä. Helsingin muuttotappio kasvoi Helsingin seudun kehysalueelle ja Uudenmaan ulkopuolisesta Suomesta saatu muuttovoitto pieneni. Syntyneiden määrä kasvoi edellisvuodesta. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin väestö vuodenvaihteessa 2020–2021 ja väestönmuutokset vuonna 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme