Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Valtuusto hyväksyi pyöräliikenteen Pohjoisbaanan yleissuunnitelman

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 15. helmikuuta kokouksessaan Pohjoisbaanan yleissuunnitelman ja hankkeen toteuttamisen vaiheittain. Suunnitelma määrittelee toteuttamisperiaatteet ja kustannusarvion Pohjoisbaanaksi kutsutulle pyöräliikenteen runkoyhteydelle Käpylän asemalta Vantaan rajalle.
Pohjoisbaanan havainnekuva, Ratavallintien pyöräkatu.
Pohjoisbaanan havainnekuva, Ratavallintien pyöräkatu.

Tällä hetkellä pyöräliikenteen yhteydet Tikkurilan suunnasta kohti Helsingin keskustaa kulkevat radan molemmin puolin. Pääreitin jatkuvuus ei erotu selkeästi ja reitin seuraaminen on haastavaa.

Pohjoisbaanan arvioidaan parantavan merkittävästi reitin pyöräliikenteen sujuvuutta ja houkuttelevuutta. Nykyistä laadukkaampi väylä parantaa yleistä liikenneturvallisuutta sekä jalankulun ja pyöräilyn miellyttävyyttä.

Pääradan linjausta myötäilevä reitti vähentää vaikutusarvion mukaan osuuden matka-aikaa kymmenellä minuutilla.

Noin yhdeksän kilometrin pituisen Pohjoisbaanan kokonaiskustannusarvio on 28 700 000 euroa. Pohjoisbaana rakennetaan osissa, ja rakentaminen voi alkaa arviolta vuonna 2025. 

Malmin Pikitehtaankorttelit tuovat alueelle noin 1 200 uutta asukasta

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen Malmin Pikitehtaankortteleiksi nimetylle alueelle. Alue sijaitsee Ala-Malmilla, Malmin keskustan ja Malminkentän välillä.

Kaavaratkaisu mahdollistaa lisärakentamisen ja alueen kehittämisen nykyistä korttelirakennetta täydentäen. Tavoitteena on moni-ilmeinen ja asuntorakentamiseltaan monipuolinen, joukkoliikenteeseen tukeutuva asuinalue palveluineen ja työpaikkoineen. Asukasmäärän lisäys on noin 1 200 asukasta.

Pikitehtaankortteleilla on tulevassa kaupunkirakenteessa keskeinen asema sen yhdistäessä Malmin keskusta Malminkentän alueeseen. Asemakaavassa osoitetaan myös alueen läpi kulkevan Viikin-Malmin pikaraitiotien linjaus sekä raitiotiepysäkin sijoitus.

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita sekä SDP:n valtuustoryhmän ryhmäaloitetta. Ryhmäaloite koski sääntöjen laatimista sähköpotkulautojen käytölle ja pysäköinnille.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Pohjoisbaanan havainnekuva, Ratavallintien pyöräkatu.
Pohjoisbaanan havainnekuva, Ratavallintien pyöräkatu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Energiansäästötoimenpiteillä saatiin merkittävästi vähennettyä Helsingin kaupungin kulutusta30.3.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Sähkön hintaan ja saatavuuteen ennakoitiin erilaisia häiriöitä talvikaudelle 2022–2023. Helsingin kaupunki varautui tilanteeseen nopeilla ja osin tilapäisillä toimenpiteillä, jotta energiankulutusta ja -kustannuksia saatiin alennettua ja palvelut turvattua. Kulutuksen vähentämistä tavoiteltiin kaupungin kaikissa soveltuvissa toimitiloissa, suurissa kulutuskohteissa sekä yleisillä alueilla.

Ulkomaalaisomisteisten yritysten merkitys kasvussa Helsingin seudulla – muodostavat yli neljäsosan alueen kokonaisliikevaihdosta27.3.2023 11:01:33 EEST | Tiedote

Ulkomaalaisomisteisten yritysten taloudellinen painoarvo on huomattava, vaikka niiden määrä koko yrityskentästä on vain muutamia prosentteja. Vuonna 2021 neljäsosa Helsingin seudun yrityssektorin työvoimasta työskenteli ulkomaalaisomisteisissa yrityksissä. Koko Suomen ulkomaalaisomisteisista yrityksistä noin 41 prosenttia toimii Helsingissä ja noin 71 prosenttia Helsingin seudulla. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian tutkimusjulkaisusta Ulkomaalaisomisteiset yritykset Helsingin seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme