Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK nostaa yhteiskunnallisen vaikuttavuuden keskiöön – Tavoitteena palvella aluetta entistä paremmin

Jaa
Vaasan ammattikorkeakoulu on profiloitunut vahvasti työelämälähtöisenä oppilaitoksena, joka tuottaa arvokasta työvoimaa ja osaamista alueen elinkeinoelämälle. Koulutuksella on siis vaikutusta, mutta millaista ja miten paljon?

– Seuraamme tietenkin onnistumista jo nyt useilla mittareilla, esimerkiksi meiltä valmistuneiden työllistymistä ja sijoittumista Pohjanmaalle tai heidän perustamiensa yritysten määrää. Nyt on kuitenkin tavoitteena rakentaa mittaristo, jolla voimme seurata entistä tarkemmin ja johdonmukaisemmin koulutuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta, toteaa VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen.

Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden mittaristo toteutetaan tiedolla johtamisen konsultointiin keskittyneen Innolinkin kanssa.

– Tiedolla johtaminen on osa strategisia kehittämishankkeitamme. Sen avulla pystymme tuottamaan entistä paremmin ennakointitietoa ja analysoimaan toiminnassamme tapahtuvia muutostarpeita.

Vaikuttavuuden mittaristosta saadaan koottua tietoa muun muassa työnantajien tyytyväisyydestä VAMKista valmistuneisiin, innovaatiotoiminnasta sekä henkilöstön näkyvyydestä mediassa, erilaisissa asiantuntijaryhmissä ja johtotehtävissä.

Rehtorilta lausuma

Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Kati Komulainen on antanut lausuman yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ja vuorovaikutuksesta. Sen mukaan VAMK tukee ja harjoittaa alueen elinkeinorakennetta uudistavaa soveltavaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

– Aktiivinen yhteistyö työelämän kanssa ja laadukas toiminta ovat yhteiskunnallisen vaikuttavuutemme perusta. Jokainen Vaasan ammattikorkeakoulun yhteisön jäsen sitoutuu omalta osaltaan edistämään yhteiskunnallista vaikuttavuuttamme ja vuorovaikutusta, Komulainen sanoo.

VAMK haluaa tarjota koulutusta ja jatkuvaa oppimista laaja-alaisissa verkostoissa ja  osallistua Osaavan Suomen rakentamiseen.

– Kansainväliset yhteydet ovat meille arkipäivää. Edistämme ulkomaisten tutkinto-opiskelijoidemme kiinnittymistä suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään. Myös opiskelijakunta on meille keskeinen kumppani, jonka kanssa rakennamme käymme vuoropuhelua ollaksemme yhdessä yhteiskunnallisia vaikuttajia ja toimijoita.

Yhteyshenkilöt

Kati Komulainen, kati.komulainen@vamk.fi, puh. 046 856 7347

Kuvat

Lataa
Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen
Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK Energy Talent – ohjelma luo tulevaisuuden asiantuntijoille suoria väyliä Vaasan energiaklusterin yrityksiin23.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulun Energy Talent-ohjelma pyrkii vastaamaan työvoiman saatavuus ja kohtaanto-ongelmaan. Ohjelmassa opiskelijoille rakennetaan yksilöllisiä oppimis- ja urapolkuja yritysten tarpeiden mukaisesti ja yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Tavoitteena on tehdä Vaasan seudusta houkutteleva kohde opiskelijoille ja saada heidät työllistymään sekä jäämään alueelle opintojen jälkeenkin.

Vuosittaisen valtakunnallisen uraseurantakyselyn perusteella ammattikorkeakouluista valmistuneet ovat tyytyväisiä koulutukseensa16.3.2023 11:00:00 EET | Tiedote

Ammattikorkeakoulujen uraseurantaverkoston tulosseminaarissa 16.3.2023 esiteltiin valtakunnallisen uraseurantakyselyn tuloksia. Edellisiin vuosiin verrattuna tyytyväisyys tutkintoon on kasvanut hieman. Vuosittain toteutettava uraseurantakysely tuottaa ajantasaista tietoa valmistuneiden työurista ja työmarkkinatilanteesta, lisäkouluttautumisesta sekä opintojen työelämävastaavuudesta. Vastauksia hyödynnetään mm. koulutuksen kehittämisessä ja uraohjauksessa.

Kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3. - VAMK tarjoaa tutkinto-ohjelmia liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalalla14.3.2023 09:33:47 EET | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulu kouluttaa tulevaisuuden osaajia erityisesti elinvoimaisen Vaasan alueen ja Pohjanmaan energiateknologian klusterin yritysten tarpeisiin. Yhteishaussa 15.3.-30.3.2023 on mahdollista hakea VAMKin suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin opiskelemaan erilaisia kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoja. Opinnot alkavat elokuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme