Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMKin Career Rekry-tapahtuma saattaa opiskelijat ja yritykset yhteen

Jaa
Vaasan ammattikorkeakoulu järjestää rekrytointipäivän 19.1.2023, johon osallistuu 20 Vaasan alueen yritystä eri aloilta. Career Rekry vastaa osaajapulaan saattamalla yhteen kesätyöpaikkoja ja harjoittelupaikkoja etsivät opiskelijat sekä osaajapulan kanssa kamppailevat alueen yritykset. Tapahtuma on avoin kaikille Vaasan eri korkeakoulujen opiskelijoille.

Career Rekryssä yritykset esittäytyvät omilla ständeillään ja lisäksi järjestetään speed dating-haastatteluja sekä tietoiskuja. Paikalla on myös ammattikuvaaja ottamassa kuvia, joita opiskelijat voivat käyttää ansioluettelossa tai vaikkapa LinkedIn profiilissaan.

VAMKissa ja alueen muissa korkeakouluissa opiskelee paljon kansainvälisiä opiskelijoita. Yksi ajatus tapahtuman taustalla onkin tutustuttaa nimenomaan kansainvälisiä tulevaisuuden osaajia paikallisiin työnantajiin. Opintojen aikana saatu työkokemus edesauttaa kansainvälisten opiskelijoiden jäämistä alueelle myös valmistumisen jälkeen. Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen Suomeen on hyvä keino vastata osaajapulaan.

Paikallisille yrityksille rekrytointipäivä on erinomainen tapa tuoda esille omaa työnantajabrändiään sekä houkutella potentiaalisia osaajia avoinna oleviin työpaikkoihin. Tämä on tärkeää varsinkin pienemmille yrityksille, jotka eivät ole niin laajasti tunnettuja opiskelijoiden keskuudessa.

”Syksyn aikana moni yritys on ilmaissut toiveensa tällaiselle tapahtumalle. Osaajapulan takia osaajista on kilpailua mikä aiheuttaa haasteita rekrytoinneille. Halusimme luoda matalan kynnyksen tapahtuman, joka palvelee sekä opiskelijoiden että yritysten tarpeita”, sanoo tapahtuman järjestämistä koordinoiva VAMKin ura- ja rekrytointiasiantuntija Emilia Mäkitalo.

Yhdessä ura- ja rekrytointiasiantuntijan kanssa tapahtuman järjestämisestä vastaavat VAMKin Talent Coach Francis Oyeyiola sekä kaksi kansainvälistä opiskelijaa. Opiskelijat ovat auttaneet muun muassa esitteen tekemisessä ja tapahtuman aikatauluttamisessa. Lisäksi he tulevat tapahtumapäivänä paikalle auttamaan järjestelyissä. Osallistuminen tapahtuman järjestämiseen antaa opiskelijoille hyvää kokemusta, verkostoitumismahdollisuuksia yritysten kanssa sekä opintopisteitä.

”Mahdollisuus saada käytännön kokemusta rekrytointimessujen järjestämisestä on todellakin loistava oppimismahdollisuus kaltaisillemme ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Sen avulla pääsemme näkemään mitä kaikkea tapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen kuuluu. Pystymme myös hyödyntämään omaa kokemusta siitä, millaisia odotuksia ja tarpeita opiskelijoilla on tällaiselle tapahtumalle. Olemme todella kiitollisia tästä mahtavasta kokemuksesta opintojen aikana”, sanoo Khin Phyu Cyn Kyi, ensimmäisen vuoden IB opiskelija, VAMK.

Lisätietoa ja päivän aikataulu luettavissa VAMKin nettisivulla.

Vaasan yliopisto järjestää samana päivänä omat Contact -messut, joten päivä on hieno mahdollisuus kaikille alueen korkeakouluopiskelijoille päästä tutustumaan moneen eri yritykseen saman päivän aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK Energy Talent – ohjelma luo tulevaisuuden asiantuntijoille suoria väyliä Vaasan energiaklusterin yrityksiin23.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulun Energy Talent-ohjelma pyrkii vastaamaan työvoiman saatavuus ja kohtaanto-ongelmaan. Ohjelmassa opiskelijoille rakennetaan yksilöllisiä oppimis- ja urapolkuja yritysten tarpeiden mukaisesti ja yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Tavoitteena on tehdä Vaasan seudusta houkutteleva kohde opiskelijoille ja saada heidät työllistymään sekä jäämään alueelle opintojen jälkeenkin.

Vuosittaisen valtakunnallisen uraseurantakyselyn perusteella ammattikorkeakouluista valmistuneet ovat tyytyväisiä koulutukseensa16.3.2023 11:00:00 EET | Tiedote

Ammattikorkeakoulujen uraseurantaverkoston tulosseminaarissa 16.3.2023 esiteltiin valtakunnallisen uraseurantakyselyn tuloksia. Edellisiin vuosiin verrattuna tyytyväisyys tutkintoon on kasvanut hieman. Vuosittain toteutettava uraseurantakysely tuottaa ajantasaista tietoa valmistuneiden työurista ja työmarkkinatilanteesta, lisäkouluttautumisesta sekä opintojen työelämävastaavuudesta. Vastauksia hyödynnetään mm. koulutuksen kehittämisessä ja uraohjauksessa.

Kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3. - VAMK tarjoaa tutkinto-ohjelmia liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalalla14.3.2023 09:33:47 EET | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulu kouluttaa tulevaisuuden osaajia erityisesti elinvoimaisen Vaasan alueen ja Pohjanmaan energiateknologian klusterin yritysten tarpeisiin. Yhteishaussa 15.3.-30.3.2023 on mahdollista hakea VAMKin suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin opiskelemaan erilaisia kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoja. Opinnot alkavat elokuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme