Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMKin tekniikan ja liiketalouden ohjelmissa nousua, myös joustavat opinnot kiinnostivat

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin kevään yhteishaun toisella hakukierroksella kiinnostivat erityisesti liiketalous ja tekniikan puolelta tietotekniikka. Sosionomin ja sairaanhoitajan tutkinnot ovat kestosuosikkeja ja vuosittaiset hakijamäärät ovat hyvin tasaiset. Moni opiskelee nykyään työn ohessa, ja monimuoto-opinnot amk-tutkintoihin ja ylempiin amk-tutkintoihin ovat myös kestosuosikkeja.

VAMKin opiskelijoita meren jäällä takatalvesta nauttimassa.
VAMKin opiskelijoita meren jäällä takatalvesta nauttimassa.

Tietotekniikka on ollut paljon esillä koodaripulan vuoksi ja se kasvattikin suosiotaan sekä kaikkien, että ensijaisten hakijoiden joukossa. Ympäristöteknologia ja energiatekniikka kasvattivat hieman vetovoimaansa, mikä ei ole ihme, sillä ne ovat maailman suuria teemoja tällä hetkellä.

– Monimuoto-opintoina opiskeltavat amk- ja YAMK-tutkinnot ovat nykyään suosittuja. Sosiaali- ja terveysala kokonaisuudessaan ja liiketalouden päiväpuoli on noussut selkeästi viime vuodesta. Tekniikassa päiväopiskelijoita houkuttaa tasaisesti sähkö- ja tietotekniikka, kertoo asiantuntija Juha Vierola VAMKin hakijapalveluista.

Vetovoimaisin koulutuksista oli sosionomin koulutus, jonka suosio on jo pitkään ollut tasainen. Koulutukseen tuli 118 ensisijaista hakemusta 40 aloituspaikkaa kohden. Myös tekniikan monimuotokoulutukset olivat vetovoimaisia.

– VAMKilla on pitkät perinteet koulutusyhteistyöstä alueen yritysten kanssa. Tulemme tulevaisuudessa panostamaan tähän entistä enemmän, jotta pystymme vastaamaan muuttuvan elinkeinoelämän tarpeisiin. Etenkin Vaasan alueen teollisuuden tarve insinööreistä on kasvava ja VAMKista valmistuvat osaajat tuovat oman tärkeän panoksensa alueen elinkeinoelämän kehityksen, kommentoi VAMKin rehtori Jorma Tuominen.

Kaiken kaikkiaan tänä keväänä hakijoita VAMKin 640 aloituspaikkaan oli 3881.

Lisätietoja:

Asiantuntija Juha Vierola
juha.vierola@vamk.fi, puh. 040 773 8119

Kuvat

VAMKin opiskelijoita meren jäällä takatalvesta nauttimassa.
VAMKin opiskelijoita meren jäällä takatalvesta nauttimassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Ilmastonmuutos ja fossiilisten polttoaineiden vaikutus: Pahin mahdollinen skenaario8.5.2020 06:00:00 EESTTiedote

Jos kaikki maailman fossiilisten polttoaineiden varannot poltettaisiin, kivihiilellä olisi ilmakehässä olevan hiilidioksidin määrään dramaattisin vaikutus. Pienin vaikutus olisi maakaasulla. VAMKin yliopettaja Seppo Mäkinen julkaisi aiheesta tieteellisen artikkelin Atmospheric and Climate Sciences -julkaisussa yhdessä Turun yliopiston tohtorikoulutettavan Pauliina Mäkisen kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme