Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Vammaisalan webinaari: Luovilla menetelmillä lisää toimintakykyä

Jaa

Vammaisalalla on ymmärretty jo pitkään luovan toiminnan tärkeys asiakkaiden hyvinvoinnin kannalta. Maksuton ja avoin webinaari esittelee luovia ratkaisuja, joilla tuetaan asiakkaiden toimintakykyä arjen ilon kautta.

Miten digityökaluja käytetään hoitotyössä? Miten aisti- ja rentoutustoimintaa hyödynnetään vammaisalan asiakastyössä? Tule kuulemaan muun muassa näistä teemoista Innostava ja luova vammaisala –webinaarin 29.4.2021 klo 12.30–15.30.

Webinaari on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille ja opettajille, vammaisalalla työskenteleville ja vammaisalan esimiehille sekä kaikille vammaisalasta tai luovista menetelmistä kiinnostuneille.

‒ Webinaarin pyrkimyksenä on lisätä opiskelijoiden kiinnostusta vammaisalaa kohtaan. Tavoitteena on myös rohkaista sosiaali- ja terveysalalla työskenteleviä käyttämään työssään luovia menetelmiä, projektipäällikkö Sari Kautto Diakista sanoo.

Webinaarissa esitellään luovia ratkaisuja, joilla tuetaan ja ylläpidetään asiakkaiden toimintakykyä ja parannetaan osallisuutta arjen ilon kautta. Vammaisalan ideoista voi myös ammentaa vinkkejä muillekin aloille.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu

Webinaarissa ohjelmassa on esimerkiksi seuraavia aiheita:

  • Digitaalisuus kuuluu kaikille – digityökalut hoitotyössä
  • Hyvinvointia luonnosta ja unohtumattomia elämyksiä eläinten parissa
  • Aisti- ja rentoutustoiminta vammaisalan asiakastyössä
  • Sairaalaklovnit – lupa nauraa ja hassutella

Tutustu webinaarin ohjelmaan täällä!

Webinaariin voi ilmoittautua 26.4.2021 mennessä tästä linkistä. Teams-linkki toimitetaan annettuun sähköpostiin.

Webinaarin järjestää Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen -hanke (VAVE), jossa vahvistetaan vammaisalan osaamista ja parannetaan työvoiman saatavuutta vammaisalalle.

Hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu ja hankkeessa ovat mukana Etelä-Savon Ammattiopisto (Esedu), Itä-Savon koulutuskuntayhtymä (Samiedu), Seurakuntaopisto, Savas-Säätiö ja Vaalijalan kuntayhtymä. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus ja hankkeen toteuttajat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu: Näin käytät ilmaista Zekki-digipalvelua työssä nuorten kanssa11.5.2021 08:48:14 EEST | Tiedote

Miten nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset voivat hyödyntää Zekkiä? Maksuton Zekki on itsearviointiin perustuva digipalvelu, joka antaa nuorelle kokonaisarvion hänen elämäntilanteestaan sekä tarvittaessa suosituksia palveluista. DiakHub järjestää ke 19.5. klo 9–10 webinaarin, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan Zekki-palvelun mahdollisuuksista työssä nuorten kanssa.

Rikotaan kielimuuri! Lyhytanimaatiot tarjoavat ratkaisuja kohtaamisen karikoihin 5.5.2021 12:03:09 EEST | Tiedote

Miten työpaikalla varmistetaan, että jokaisella on mahdollisuus osallistua yhdenvertaisesti työpaikan arkeen? Kuinka jokainen voi helposti sujuvoittaa kohtaamista työyhteisössä? Millainen on kaikkien kahvihuone, joka kutsuu mukaan taustoista riippumatta? Uudet lyhytanimaatiot herättelevät näkemään arkisia ja tuttuja tilanteita maahanmuuttajataustaisen työntekijän näkökulmasta ja antavat selkeät vinkit työyhteisöille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme