Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vammaiset henkilöt odotettua tyytyväisempiä nykyisiin palveluihinsa

Jaa

Vaasa-Laihia -yhteistoiminta-alueen Omannäköistä elämää -hankkeessa on kerätty vammaispalveluiden asiakkailta, omaisilta, työntekijöiltä ja eri sidosryhmiin kuuluvilta henkilöiltä näkemyksiä henkilökohtaisen budjetoinnin mallin kehittämiseksi sekä nykyisten palveluiden arvioimiseksi. Näkemyksissä tulee vahvasti esille se, että palveluihin ollaan pääsääntöisesti oltu tyytyväisiä, mutta niihin kaivattaisiin lisää joustavuutta.

Kehittämistyössä on ollut mukana yhteensä 40 eri vammaryhmiin ja eri ikäryhmiin kuuluvia henkilöitä sekä heidän omaisiaan. Kiinnostuksen kohteena on erityisesti ollut se, mitä mieltä vammaiset henkilöt ovat heidän nykyisistä palveluistaan, ja miten henkilökohtainen budjetointi voisi auttaa heitä nykytilanteessa.

– Joustavuuden tarve on korostunut muun muassa kuljetuspalveluissa ja henkilökohtaisessa avussa. Esimerkiksi kuljetuspalveluihin liittyen matkojen tarve vaihtelee kuukausittain ja toiveena olisi matkojen vapaampi käyttäminen vuoden aikana. Kehittämistyön näkökulmasta on kuitenkin erittäin positiivista, että yksittäisiä muutoksia tekemällä nykyisillä vammaispalveluilla pystytään pitkälti vastaamaan asiakkaiden avun tarpeisiin, kertoo projektipäällikkö Jessica Nygård.

Erityisryhmille suunnattua toimintaa toivottaisiin lisää

Kehittämistyön yhteydessä on noussut esille, että vammaisille henkilöille soveltuvaa toimintaa toivottaisiin enemmän.

– Työpajojen ja haastatteluiden kautta on noussut esille, että erityisesti luovalle harrastustoiminnalle olisi kysyntää, kuten tanssille, teatterille ja musiikille, kuvaa Nygård.

Päiväaikaiseen toimintaan toivottaisiin lisää vaihtelua. Asiakkaat ovat tuoneet esille muun muassa kulttuuritoiminnan lisäämisen sekä liikuntavaihtoehtojen monipuolistamisen.

– Kehittämisideoita tullaan käsittelemään ja viemään eteenpäin jo tämän vuoden aikana, lupaa Nygård.

Lue lisää www.vaasa.fi/omannakoistaelamaa

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme