Hämeen ELY-keskus

Vanajan sillan uusiminen aiheuttaa muutoksia valtatie 10:n liikennejärjestelyihin Hämeenlinnassa

Jaa

Syksyllä 2021 käynnistyvä Vanajan sillan uusiminen aiheuttaa muutoksia valtatie 10:n (Turun Valtatie) liikennejärjestelyihin. Sillan uusimistyö ja siihen liittyvät tienrakennustyöt kestävät vajaan vuoden ajan.

Hämeenlinnassa valtatiellä 10 (Turku -Tuulos) sijaitseva Vanajan silta joudutaan uusimaan sillan kantavuudessa ja kunnossa olevien puutteiden vuoksi. Työt aloitetaan syksyllä 2021 ja arvioitu rakennusaika on noin vuosi.

Sillan uusimisen ajaksi liikenne ohjataan viereiselle kevyen liikenteen sillalle, jolloin käytössä on yksi kaista ajoneuvoliikenteelle ja kevyen liikenteen yhteys. Ajoneuvoliikenteelle tulee työn ajaksi 60 tn painorajoitus. Liikennettä ohjataan liikennevalo-ohjauksella, mikä tulee aiheuttamaan merkittävää haittaa liikenteen sujuvuudelle. Erikoiskuljetuksien kiertoreitit kulkevat Laitikkalan (Vt 3 - Kt 57 - Vt 12) tai Riihimäen (Vt 3 - Kt 54 - Vt 12) kautta.

Vanajan sillan uusiminen on vaativa kohde johtuen muun muassa nykyisen sillan purkamisesta ja uuden rakentamisesta vesistöön veneväylän ylitse huonoihin perustamisolosuhteisiin. Sillan uusimisen yhteydessä tulopenkereitä vahvistetaan rakentamalla paalulaatta ja kevennysrakenteita. Lisäksi mm. sillan länsipuolella oleva kevyen liikenteen alikulkukäytävä uusitaan.

Karttalinkki siltapaikalle:

Vanajan silta

Uudenmaan ELY-keskus vastaa liikenneasioista Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakuntien alueilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö: Terhi Siltanen, ELY-keskus, puh 0295 021 348

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme