Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vanhankaupunginkosken padon purkamisen selvittäminen jatkuu

Jaa
Vanhankaupunginkosken padon purkaminen voi onnistua, jos Vantaanjokeen rakennetaan yksi tai useampi pohjakynnys, selviää Helsingin kaupungin teettämästä esiselvityksestä. Purkamisen vaikutuksia kulttuuriympäristöön vielä selvitetään.
Vanhankaupunginkosken pato sijaitsee Vantaanjoen länsihaarassa. Kuvaaja: Mika Lappalainen.
Vanhankaupunginkosken pato sijaitsee Vantaanjoen länsihaarassa. Kuvaaja: Mika Lappalainen.

Helsingin kaupunki on teettänyt esiselvityksen Vanhankaupunginkosken padon purkamisen teknisestä toteutettavuudesta ja kustannuksista. Vastikään valmistunut teknistaloudellinen esiselvitys tarjoaa alustavia vastauksia siihen, millaisia vaikutuksia padon purkamisella olisi lähiympäristöön.

Selvitysalueeseen kuuluu Vanhankaupunginkoski ja sen yläpuolinen osuus Vantaanjoesta Ruutinkoskelle saakka sekä Keravanjoessa Kirkonkylänkoskelle saakka.

Padon purkamisella olisi heijastevaikutuksia

Vuonna 1873 valmistunut Vanhankaupunginkosken pato on holvipato, jonka kiviladonta on tehty niin, että kivet tukeutuvat toisiinsa. Rakennustavan vuoksi patoa ei selvityksen mukaan ole mahdollista purkaa osittain.

Padon purkaminen kokonaan johtaisi puolestaan Vantaanjoen vedenpinnan laskuun. Vaikutusta voitaisiin kuitenkin hillitä rakentamalla Vantaanjokeen uusia koskimaisia pohjakynnyksiä, jotka ovat kaloille nousukelpoisia.

Esiselvityksessä on löytynyt kaksi alustavaa vaihtoehtoa padon turvalliselle purkamiselle. Ensimmäisessä vaihtoehdossa pato purettaisiin kokonaan ja Kuninkaankartanonsaaren pohjoispäätyyn rakennettaisiin koskimainen pohjakynnys. Sen eteläpuolinen alue muotoiltaisiin koskeksi. Toisessa vaihtoehdossa myös patoalueen pohjoispuolelle rakennettaisiin kaksi pohjakynnystä.

Muun muassa meritaimenen, ankeriaan ja vaellussiian nousumahdollisuudet Vantaanjokeen paranisivat kummassakin edellä mainitussa vaihtoehdossa. Kaikissa tutkituissa purkamisvaihtoehdoissa kalojen nousun helpottaminen vaatii koskialueen uudelleenrakentamisen vesi- ja maisemarakentamisen keinoin.

Padon purkaminen ilman pohjakynnysrakentamista sisältäisi selvityksen mukaan huomattavia riskejä. Vantaanjoen pinta laskisi tässä vaihtoehdossa eniten, lähes 10 kilometrin matkalta. Vedenpinnan lasku vaikuttaisi pahimmillaan ranta-alueiden maaperän vakauteen niin, että alueen sillat, rakennukset ja muut rakenteet olisivat vaarassa vaurioitua.

Myös kulttuurihistoriallista arvoa puntaroidaan

Teknistaloudellisen esiselvityksen on laatinut Helsingin kaupungin tilaamana SitoWise Oy. Esiselvitys on tehty kaupunginhallituksen linjattua valtuustoaloitteen käsittelyn yhteydessä, että Helsinki ryhtyy tarvittaviin toimiin Vanhankaupunginkosken padon purkamiseksi ja laatii asiaa koskevat selvitykset. Kaupunginvaltuusto käsitteli padon purkamista koskevaa valtuustoaloitetta 1.6.2022.

Teknistaloudellinen esiselvitys auttaa arvioimaan, millaista jatkosuunnittelua ja investointeja padon purkaminen vaatisi. Tarkemman ympäristövaikutusten arvioinnin lisäksi tarvitaan selvitys siitä, miten purkaminen voidaan toteuttaa ottaen huomioon ja yhteensovittaen kulttuuriympäristön. Alueen nykyisessä asemakaavassa pato- ja siltarakenteet on suojeltu tai määrätty uusittavaksi siten, että ympäristön historiallinen arvo säilyy.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee teknistaloudellista esiselvitystä kokouksessaan tiistaina 28. helmikuuta. Päätösehdotuksen mukaan kaupunkiympäristön toimiala vie loppuun Vanhankaupunginkosken padon ympäristöhistoriallisen selvityksen laadinnan ja jatkaa padon purkamisen tarkempaa selvittämistä. Padon purkaminen edellyttää, että alueelle laaditaan uusi asemakaava.

Vanhankaupunginkosken pato sijaitsee joen länsihaarassa. Jatkosuunnittelussa on tarkasteltava tarkemmin purkamisen vaikutusta myös itähaaraan. Itähaaran kunnostamiseksi on laadittu suunnitelma. Sen toteuttaminen odottaa ratkaisua padon mahdollisesta purkamisesta, sillä itä- ja länsihaaran virtaama ja vedenkorkeus vaikuttavat toinen toisiinsa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Luomanen
Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
jussi.luomanen@hel.fi
Puh. 09 310 38626

Kuvat

Vanhankaupunginkosken pato sijaitsee Vantaanjoen länsihaarassa. Kuvaaja: Mika Lappalainen.
Vanhankaupunginkosken pato sijaitsee Vantaanjoen länsihaarassa. Kuvaaja: Mika Lappalainen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 30.3.202330.3.2023 18:55:11 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 30.3.2023 >> Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 13.4.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://paatokset.hel.fi/fi/paattajat/kaupunkiymparistolautakunnan-ymparisto-ja-lupajaosto

Central Railway Station’s accessible entrance to the railway yard underpass closed after Easter30.3.2023 16:25:04 EEST | Press release

The entrance ramp from Kaisaniemen Puistokuja to the railway yard underpass will be closed in the week starting from 10 April due to the construction of the Kaisantunneli tunnel. Accessible passage to trains arriving from the east and leaving the trains towards the east requires going around the platform area. The underpass can be accessed using the stairs next to platform 4.

Eteläsataman itäosaan suunnitellaan uudistuksia – merellinen puistokatu vahvistaa kävelykeskustaa30.3.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii Eteläsataman itäosan alueelle suunnitteluperiaatteet, joilla ohjataan alueen maankäytön kehittämistä tulevina vuosina. Tavoitteena on luoda Katajanokalle uutta, keskustan merellisyyttä ja elämyksellisyyttä vahvistavaa kaupunkitilaa laajentamalla kävelykeskustaa Eteläsataman itäosan ranta-alueelle. Suunnitteluun voi osallistua kommentoimalla aihetta verkkotilaisuudessa ja Kerrokantasi-verkkokyselyssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme