Rud Pedersen Public Affairs

Vapaaehtoisen hiilensidonnan kysyntä on hurjassa kasvussa – kaksoislaskentakysymys jarruttaa markkinoita

Jaa
Hiilensidonta ry:n ja Rud Pedersen Public Affairsin järjestämässä seminaarissa patistettiin hallitusta ratkaisemaan kaksoislaskentakysymys.
Seminaarin panelistit vasemmalta oikealle: Matti Toivonen, Nina Elomaa, Niklas Kaskeala, Terhi Lehtonen ja Lotta Heikkonen
Seminaarin panelistit vasemmalta oikealle: Matti Toivonen, Nina Elomaa, Niklas Kaskeala, Terhi Lehtonen ja Lotta Heikkonen

Compensaten Niklas Kaskealan mukaan korkealaatuisen hiilensidonnan kysyntä ylittää jo nyt kysynnän: ”Viime vuonna maailmanmarkkinoiden koko oli kaksi miljardia dollaria. Se nousee 50 miljardiin vuoteen 2030 mennessä ja kasvu kiihtyy seuraavat kaksikymmentä vuotta.”

”Kaksoislaskentalukko patoaa kansainvälistä kysyntää EU:ssa. Yritykset eivät voi ennen sen ratkaisemista ostaa hiilensidontaa metsänomistajilta saavuttaakseen hiilineutraaliuden. Tällä hetkellä Suomen metsissä sidottu hiili kuuluu valtiolle”, totesi Hiilensidonta ry:n puheenjohtaja Matti Toivonen: ”Onneksi monelle yritykselle on tärkeää olla mukana ilmastotyössä, vaikka sen tuloksia ei voisikaan laskea niiden omiin hiilitaseisiin.”

S-ryhmän Nina Elomaa painotti kyseessä olevan kahden eri tuotteen: ”Yritykset ovat tehneet hiilineutraaliussitoumuksia. Niiden täyttämiseksi valtion hyväksi laskettavat ilmastoteot eivät riitä. Yritysten on ostettava hiilensidontaa jostain ja tällä hetkellä se onnistuu vain EU:n ulkopuolelta. Kuluttajia taas kiinnostaisivat luotettavat kotimaiset hankkeet mahdollisimman lähellä kotia.”

Ympäristöministeriön valtiosihteeri Terhi Lehtosen mukaan mukautuksia kansalliseen kasvihuonkaasuinventaarioon hiilimarkkinoiden hyväksi on vaikea tehdä, jos emme saavuta yhteisesti sovittuja ilmastovelvoitteita: ”Olisikin tarpeen luoda kysyntää myös ilmastotyöhön osallistumiselle, jotta päästään 1,5 C mukaisiin ilmastotavoitteisiin.” Lehtonen ei antanut toivoa kaksoislaskentakysymyksen ratkaisuun: ”Niin kauan kun meillä on matkaa maankäyttösektorin velvoitteisiin, on hyvin vaikea nähdä, että siellä on tilaa sellaiselle, mikä voitaisiin ottaa meidän EU-velvoitteiden ulkopuolelle.”

Lotta Heikkonen maa- ja metsätalousministeriöstä painotti ministeriöillä olevan halun kaksoislaskentakysymyksen ratkaisuun: ”Lainsäädäntö on kuitenkin pitkälti paalutettu LULUCF:n kautta vuoteen 2030. Nyt pohditaan, kuinka jatketaan siitä eteenpäin. Edessä on myös EU:n 2050-tavoitteet. Meillä on iso halu ja tarve siihen, että ilmastotekoja tehdään.”

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Linkki tilaisuuden taltiointiin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Matti Toivonen, Hiilensidonta ry:n puheenjohtaja, 0400 633 033


Kimmo Collander, Hiilensidonta ry:n pääsihteeri, 050 431 4982

Kuvat

Seminaarin panelistit vasemmalta oikealle: Matti Toivonen, Nina Elomaa, Niklas Kaskeala, Terhi Lehtonen ja Lotta Heikkonen
Seminaarin panelistit vasemmalta oikealle: Matti Toivonen, Nina Elomaa, Niklas Kaskeala, Terhi Lehtonen ja Lotta Heikkonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rud Pedersen Public Affairs
Annankatu 12 A 17
00120 Helsinki

https://www.rudpedersen.com/
 

Hiilensidonta ry

Hiilensidonta ry:n jäsenet auttavat yrityksiä ja kuluttajia saavuttamaan hiilineutraaliuden ja -negatiivisuuden. Kumppaninamme on suomalainen luonto. Metsät, suot ja pellot sitovat ja varastoivat hiiltä luotettavasti ja uskottavasti.

https://www.hiilensidontary.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rud Pedersen Public Affairs

Siltojen rakentamista Ukrainan ja Euroopan välille: Rud Pedersen Group avaa toimiston Kiovaan25.4.2023 11:44:45 EEST | Tiedote

Rud Pedersen Group avaa toimiston Ukrainan Kiovaan. Toimisto on uusin lisä Euroopan johtavan yhteiskuntapoliittiseen vaikuttamisen ja viestintään erikoistuneen konsernin toimistoverkostossa. Uusi toimisto toimii paikallisena ja luotettavana kumppanina yrityksille, instituutioille ja organisaatioille, jotka haluavat tehdä yhteistyötä ja kehittää liiketoimintaansa Ukrainassa. Uuden toimiston myötä Rud Pedersen Group toimii sillanrakentajana ja haluaa edistää integroitunutta Eurooppaa, jossa Ukrainalla on tärkeä rooli.

Rud Pedersen Group avaa jo viidennen uuden toimiston tänä vuonna – nyt Bulgariaan13.6.2022 14:43:06 EEST | Tiedote

Yhteiskuntapoliittiseen neuvonantoon, päättäjävaikuttamiseen ja strategiseen viestintään keskittynyt konsulttitoimisto Rud Pedersen Group rantautuu Bulgariaan perustamalla toimiston pääkaupunki Sofiaan. Toimisto Bulgariassa on uusi merkittävä virstanpylväs Rud Pedersenin strategiassa kohti uusia ja tärkeitä markkinoita Itä- ja Etelä-Euroopassa. Sofia on konsernin viides uusi avaus tänä vuonna ja seuraa toimistoja Lontoossa, Pariisissa, Varsovassa ja Riiassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme