HUS

Vårdarorganisationernas strejk avblåst – anvisningar till patienterna

Dela

Tehy och SuPer meddelade idag kl. 16 att det andra skedet av vårdarnas strejk inte börjar i morgon. De tidsannulleringar som redan gjorts förblir i kraft, ifall ingen tar kontakt med patienten per telefon. Laboratorie- och röntgenenheter kan överbelastas.

Eftersom information om att strejken är avblåst kom först vid dagens slut, är de tidsannulleringar som redan gjorts fortfarande i kraft, ifall patienten inte kontaktas av den vårdande enheten.

På onsdagen 20.4 koncentrerar man sig vid HUS enheter på vården av de patienter som redan befinner sig på sjukhus och börjar kalla in patienter i prioritetsordning i slutet av veckan. Vid enheterna kontaktar man patienterna och meddelar om en ny tidsbokning. De egna i kraft varande tidsbokningarna kan kontrolleras i den elektroniska patientportalen Maisa.

Laboratorie- och bilddiagnostiska enheter öppna

Målet är att öppna alla laboratorieprovtagningsställen, röntgenenheter och andra bilddiagnostiktjänster 20.4, men det är möjligt att starten av verksamheten fördröjs och att servicen överbelastas.

Förlossningar på Lojo och Hyvinge sjukhus fortsätter

Stängningen av förlossningsverksamheten på Lojo och Hyvinge sjukhus, som det informerats om tidigare, har annullerats och föderskor kan söka sig till sjukhusen för att föda normalt. Läs mer i pressmeddelandet.

Mer information för media:

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum