Arktinen Banaani

Värikäs opaskirja johdattaa Tallinnan uuteen ytimeen, esikaupunkeihin

Jaa

Tallinna on jo kauan ollut lähellä suomalaisten sydämiä, ja nykyisin sen voi laskea suosiotaan kasvattavan lähimatkailun kohteeksi. Trendin harjalle ovat nousseet esikaupunkialueet, joista osa sijaitsee reippaan kävelymatkan päässä keskustasta. Myös etäämmällä kaupunkia ympäröiviin lähiöihin matkaaminen sujuu julkisilla välineillä helposti. Mielikuvat neuvostoajan karheista betonikolosseista voi unohtaa, niin paljon uutta näkemisen ja kokemisen arvoista on syntynyt.

Helsingin tapaan Tallinna on kasvanut ennakoitua nopeammin, mutta varsin hallitusti. Käytöstä poistuneilta teollisuus-, telakka- ja sotilasalueilta on saatu tilaa ja kohteita niin uudisrakentamiseen kuin vanhan korjaamiseen. Uudesta rakennuskannasta löytyy valinnanvaraa myös suomalaisten ykkös- tai kakkosasunnoksi.

Ydinkeskustan ulkopuolelle syntyneitä hienoja vierailukohteita ovat esimerkiksi KUMU-taidemuseo, Nõmmen tori, Merimuseon osasto Lennusadam, uudistettu Baltian rautatieaseman tori, Telliskiven luovan taiteen keskus, Noblessner ja Fotografiska. Seewaldin mielisairaalan kohdalla voi pysähtyä miettimään niitä toisinajattelijoita, joita myös sinne suljettiin noin kolme vuosikymmentä sitten päättyneen neuvostovallan aikana.

Tallinnan esikaupunkialueet -teoksen myötä kolmeosainen Viron pääkaupunkia esittelevä opaskirjakokonaisuus on valmis. Tallinnan keskikaupunki ja Tallinnan Vanhakaupunki -oppaiden tapaan estofiili ja verraton Viron tuntija Tapio Mäkeläinen (s. 1958) kertoo mukaansatempaavasti etelänaapurimme pääkaupungin historiasta, nykyisyydestä ja jopa sen tulevaisuudesta. Tiedon ja tarinoiden ohella Tallinna-teossarjan näyttävä kuvitus houkuttelee lukijaa nojatuolimatkalta paikan päälle – ja kirja karttoineen kulkee mukavasti mukana.

Mäkeläisen Tapion matkassa -kirjasarja käsittää myös muita Viron kaupunkeja, aluekokonaisuuksia ja saaria esitteleviä osia, mutta toistaiseksi ne ovat ilmestyneet vain etelänaapurimme puolella.

Tapio Mäkeläinen
Tallinnan esikaupunkialueet
ISBN 978-952-270-448-1
320 sivua. Arktinen Banaani 2020.

Tapio Mäkeläinen on median tavattavissa Eesti Majassa, Sörnäisten rantatie 22 C, erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti tiistaina 15.9. klo 13.30-17.30 välillä.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tapio Mäkeläinen
puh. 040 593 5633
tapio.makelainen@tuglas.fi

Lehdistökappaleet:
Arktinen Banaani
puh. 050 529 9768
harto.pasonen@sarjakuva.com

Kuvat

Lataa
Lataa
Lataa
Tapio Mäkelainen / Kuva: ©Tuglas-seuran arkisto, Toomas Detteborn
Tapio Mäkelainen / Kuva: ©Tuglas-seuran arkisto, Toomas Detteborn
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Arktinen Banaani on 25 vuotta toiminut kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta, lastenkirjoja ja sarjakuvia niin uusilta kuin kokeneilta kirjailijoilta ja kuvantekijöiltä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arktinen Banaani

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme