Varma

Varma nousi vastuullisen sijoittamisen kansainväliseen kärkijoukkoon PRI:n arviossa

Jaa

Vastuullista sijoittamista edistävä, YK:n alainen PRI (Principles for Responsible Investment) nosti Varman vastuullisten sijoittajien kärkijoukkoon tänään Pariisissa julkaistussa arvioinnissa.

Ensimmäistä kertaa tehdyssä arviossa PRI keskittyi tunnistamaan sijoittajia, joilla olisi erinomaiset käytännöt vastuullisesta sijoittamisesta, kun ne valitsevat ja arvioivat ulkoisia managereja ja niiden toimintaa. Omaisuuslajeista tarkastelussa olivat listatut osakerahastot ja pääomarahastot. Varma sijoittui vastuullisten sijoittajien kärkijoukkoon molemmissa omaisuuslajeissa.

– Vastuullisuus on integroitu osaksi Varman sijoitustoimintaa. Valitessamme rahastoja kiinnitämme huomiota, että rahastot sopivat meidän omiin vastuullisen sijoittamisen linjauksiin. Seuraamme myös, miten valitsemiemme kohteiden käytännöt ja toiminnat menevät eteenpäin vuosittain, sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä sanoo.

Listaamalla esimerkillisiä sijoittajia PRI haluaa nostaa esille parhaita toimintamalleja vastuullisuuden edistämiseksi. Arviointia varten PRI vertaili, miten sijoittajat huomioivat ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja yhtiöiden hallintoon liittyvät näkökulmat. Tarkastelukulmina olivat erityisesti hyvä hallinnointitapa, vastuullisuuden toteutuminen ja läpinäkyvyys.

– Vaatimuksenamme on, että osakerahastolla on vastuullisen sijoittamisen politiikka. Teemme seulonnan, jolla selvitämme, että osakerahastot täyttävät kansainväliset normit mm. lapsityövoiman käytöstä ja ihmisoikeuksien toteutumisesta. Hiilijalanjäljen laskentaan sisällytämme myös passiiviset indeksirahastot, ja raportoimme rahastojen hiilijalanjäljen vuosittain, vastuullisen sijoittamisen johtaja Hanna Kaskela kertoo.

– Vastuullisuuden kehittäminen sijoitustoiminnassa on jatkuvaa työtä. Saamme entistä paremmin tietoa sijoituskohteista, kun datan hyödyntäminen paranee, Rytsölä sanoo.

– Indeksirahastojen kehittyminen vastuullisemmiksi on yksi avaintekijä vastuullisen sijoittamisen kehittymisessä globaalisti. Muutosta tarvitaan eritoten niiden osalta, Kaskela sanoo.

PRI:n listaamaan kärkijoukkoon kuuluu 47 sijoittajaa. Parhaimpien yritysten joukkoon nousi vain noin joka kymmenes vastuullisen sijoittamisen periaatteet allekirjoittanut sijoittaja. Lista sijoittajista julkaistaan PRI:n sivuilla, jonne on koottu myös yhteenveto kärkijoukkoon kuuluvien sijoittajien parhaista vastuullisuuden käytännöistä.

Uusi sijoitusten ilmastopolitiikka valmisteilla

Varma valmistelee parhaillaan uusia ilmastotavoitteita. Nykyinen ilmastopolitiikka on julkaistu 2016, ja siinä Varma sitoutui muokkaamaan sijoituksistaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaisen.

– Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportista ilmeni, että tarvitaan kiireellisiä toimia päästöjen vähentämiseksi. Fossiilienergiasta luopuminen edellyttää toimia kaikilta, myös sijoittajilta, Kaskela sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2018 Varman maksutulo oli 5,1 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,7 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli kesäkuun 2019 lopussa 46,5 miljardia euroa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Tarvitsemme resurssit viruksentorjuntaan - Työeläkeyhtiöiden johtajat vetoavat päättäjiin ripeiden toimien käynnistämiseksi27.3.2020 13:30:05 EETTiedote

Koronavirus on jo Suomessakin ehtinyt aiheuttaa paljon inhimillistä kärsimystä, ja kaikkien meidän ajatuksemme ovat sairastuneiden ja heidän omaistensa luona. Suuren arvostuksen ansaitsee hoitohenkilökunta, jonka ammattitaito ja jaksaminen on nyt koko yhteiskunnan kannalta entistäkin kriittisempää. Suomen hallitus on tehnyt kovia ja välttämättömiä päätöksiä vaikeassa tilanteessa. Tällaista taitekohtaa ei itsenäisen Suomen historiassa ole rauhan aikana ollut. Nyt ei ole aika lamaantua, vaan meidän tulee päättää ripeästi seuraavista toimista. Emme ole Suomessakaan osanneet riittävästi varautua näin nopeaan, laajaan ja vakavaan pandemiaan, vaikka huoltovarmuutemme on ollut moniin muihin maihin verrattuna hyvällä tasolla. Me emme tiedä, kuinka virus käyttäytyy tai kuinka nopeasti taudille löydetään hoitavia tai estäviä lääkkeitä. Emme myöskään tiedä, seuraako koronavirusepidemian ensimmäistä aaltoa pian toinen aalto. Siksi meidän pitää varautua pahimpaan. Meidän tulee nostaa tehohoidon kap

Varman Risto Murto: Terveydenhuolto tarvitsee riskipuskurit - talouden pysäyttäminen on kallis hätäratkaisu25.3.2020 10:51:22 EETTiedote

Finanssikriisin jälkeen hallitukset ja valtiot keskittyivät rakentamaan riskipuskureita pankkijärjestelmään. Koronaviruksen aiheuttaman kriisin opetus voi olla, että myös terveydenhuolto tarvitsee riskipuskurit, ja näiden rakentamiseen voi mennä länsimaissa kymmenen vuotta. Talouden rattaiden pysäyttäminen on kallis hätäratkaisu terveydenhuollon kriisin hoitoon, kirjoittaa Varman toimitusjohtaja Risto Murto.

Varma’s Annual and Sustainability Report includes disclosures on climate-related risks in accordance with the TCFD12.3.2020 08:56:48 EETPress release

Varma’s Annual and Sustainability Report 2019, which complies with GRI (Global Reporting Initiative) standards, has been published. The report also contains broad disclosures on how Varma takes risks and opportunities related to climate change into account in its investments (TCFD). The report includes previously unpublished analyses on how Varma aims to achieve carbon neutrality by 2035.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme