Varma

Varma siirtää 9 uutta kerrostaloa maalämpöön ja irtautuu kaukolämmöstä

Jaa

Työeläkeyhtiö Varma aloitti marraskuussa omistamiensa asuintalojen energiaremontit yhdeksässä kerrostalossa pääkaupunkiseudulla ja Turussa puolittaakseen asuntokantansa päästöt vuoteen 2023 mennessä. Nyt remontoitavana olevien kohteiden valmistuttua energiaremontti on toteutettu 20 Varman omistamaan asuintaloon. Yhteensä remonteilla saadaan aikaan 1300 lämmitykseltään hiilineutraalia asuntoa.

Energiaremonttityömaa Varman omistaman kerrostalon pihalta Vantaan Leinelästä, jossa käynnissä maalämpökaivojen poraus.
Energiaremonttityömaa Varman omistaman kerrostalon pihalta Vantaan Leinelästä, jossa käynnissä maalämpökaivojen poraus.

Varman energiaremonteissa asennetaan kerrostaloihin maalämpöjärjestelmät ja aurinkopaneeleita. Remonttien ansiosta Varman omistamia asuintaloja voidaan irrottaa kaukolämmöstä. Energiaremonteissa parannetaan rakennusten energiatehokkuutta, leikataan energiakustannuksia ja sekä pienennetään kiinteistön aiheuttamia päästöjä.

- Lähes puolet Suomen hiilijalanjäljestä syntyy rakennuksista, ja suurin kasvihuonepäästöjen aiheuttaja asuintaloissa on lämmitys. Tämän vuoksi myös Varma merkittävänä kiinteistösijoittajana on muutamassa vähitellen asuintalojensa lämmitystä päästöttömäksi, kertoo Varman asuntosalkunhoitaja Sarianna Sipola.

Remonttikohteissa siirrytään kaukolämmöstä maalämpöön ja lisäksi tarvittava sähkö ostetaan päästöttömänä, jolloin taloista tulee lämmitykseltään hiilineutraaleja. Kohteisiin asennettavien aurinkopaneelien ansiosta osa sähkönkulutuksesta voidaan kattaa aurinkosähköllä.

- Kaukolämmön korvaaminen maalämmöllä on nykytilanteessa taloudellisesti yhä järkevämpi ratkaisu, kun kaukolämmön hinta on nousussa, Sipola sanoo.

Energiansäästötoimet, joita remonteilla saadaan aikaan, ovat osa Varman ilmastotavoitteiden toteuttamista. Asuntokohteiden osalta Varma puolittaa niiden aiheuttamat hiilidioksidipäästöt vuoteen 2023 mennessä.

- Tavoitteenamme on, että vuoteen 2030 mennessä omistamamme kiinteistöt ovat päästöttömiä lämmön ja sähkönkulutuksen osalta.

Suomen suurimpiin kiinteistösijoittajiin lukeutuva Varma omistaa yli 60 asuinkerrostaloyhtiöitä, joissa on noin 4 200 asuntoa. Syyskuun lopussa 2021 Varman kiinteistösalkun arvo oli 5,2 miljardia euroa.

Varma aloitti vuonna 2020 omistamiensa asuinkerrostalojen energiaremontoinnit yhteistyössä cleantech-yritys LeaseGreenin kanssa 13 asuintalossa, joiden remontit valmistuivat vuoden 2021 aikana. Ennen remonttien aloitusta Varma kartoitti LeaseGreenin kanssa 60 omistamaansa asuinkerrostaloa löytääkseen asuntokannastaan potentiaalisimmat kohteet remonttien toteuttamiseen. Kartoituksessa löytyi 36 asuintaloa, joista ensimmäisten 13 remontit käynnistettiin vuonna 2020. Nyt remontoitavana olevien 7 uuden kerrostaloyhtiön valmistuttua energiaremontti on toteutettu 20 Varman asuntokohteeseen.

Remonttien päästövähennykset vastaavat 7600 meno-paluulentoa Helsingistä Espanjaan

Yhteensä remonteilla saadaan aikaan 1300 lämmitykseltään hiilineutraalia asuntoa. Päästövähennykset, joita Varman teettämistä energiaremonteista syntyy, vastaavat vuodessa 7600 edestakaista meno-paluu lentoa Helsingistä Espanjaan.

- Energiaremontti voi leikata asukkaan hiilijalanjälkeä jopa enemmän kuin yksityisautoilusta luopuminen tai kasvissyöjäksi ryhtyminen. Kun vuokralainen valitsee energiaremontoidun kohteen, hän voi asumisvalinnallaan itse pienentää omaa hiilijalanjälkeään, Sipola sanoo.

Energiaremonttien investointi maksaa Sipolan mukaan itse itsensä takaisin alentuneina lämmityskustannuksina, eikä se nosta asukkaiden vuokria.

- Jatkamme tulevaisuudessakin energiaremontteja ja mietimme jatkuvasti myös muita keinoja parantaa kiinteistösijoitustemme vastuullisuutta ja vähentää päästöjä. On keskeinen osa strategiaamme toteuttaa vastuullisuutta konkreettisilla teoilla, joista saadaan mitattavia tuloksia, Sipola sanoo.

Mediayhteydenotot

Sarianna Sipola, asuntosalkunhoitaja, Varma, puh. 040 517 5937, sarianna.sipola@varma.fi

Suvi Vesterinen, viestintäpäällikkö, Varma, puh. 040 555 8029, suvi.p.vesterinen@varma.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Energiaremonttityömaa Varman omistaman kerrostalon pihalta Vantaan Leinelästä, jossa käynnissä maalämpökaivojen poraus.
Energiaremonttityömaa Varman omistaman kerrostalon pihalta Vantaan Leinelästä, jossa käynnissä maalämpökaivojen poraus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla yli 918 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2020 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2021 lopussa 56,6 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Varma tuo inklusiivisen asumisen konseptin Tampereelle – rakennuksen erityispiirteet helpottavat arkea29.6.2022 15:54:54 EEST | Tiedote

Varma lanseeraa Tampereella Finlaysonin alueella uudenlaisen inklusiivisen asumisen konseptin, jolla tavoitellaan monimuotoista vuokralaiskuntaa. Ensimmäisissä Aika Koteja -asunnoissa yhdistyvät esteettömyyden huomiointi ja yhteisöllisyys. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus tilata ulkopuolisten palveluntarjoajien tuottamia kauneus-, hyvinvointi- ja kotipalveluita.

Varma skärper sin klimatpolicy: Placeringsportföljens absoluta utsläpp ska halveras fram till 203017.6.2022 08:18:10 EEST | Tiedote

Arbetspensionsbolaget Varma skärper klimatpolicyn för sina placeringar och sina placeringsmål för att bekämpa klimatförändringarna. Målet är att minska de absoluta utsläppen för hela placeringsportföljen med en fjärdedel fram till 2025 och med hälften fram till 2030. Att ställa upp absoluta utsläppsmål för hela portföljen är sällsynt både i Finland och internationellt.

Varma kiristää ilmastopolitiikkaansa: Sijoitussalkun absoluuttiset päästöt puolitetaan vuoteen 2030 mennessä17.6.2022 08:00:27 EEST | Tiedote

Työeläkeyhtiö Varma kiristää sijoitustensa ilmastopolitiikkaa ja ilmastonmuutoksen vastaisia sijoitustavoitteitaan. Tavoitteena on leikata koko sijoitussalkun absoluuttisia päästöjä neljänneksellä vuoteen 2025 mennessä ja puolittaa päästöt vuoteen 2030 mennessä. Absoluuttisten päästötavoitteiden asettaminen koko sijoitussalkulle on harvinaista Suomessa ja kansainvälisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme