Varma

Varma suunnittelee vakuutuspalvelu- ja asiakkuustoimintojensa uudistamista

Jaa

Varma suunnittelee vakuutuspalvelu- ja asiakkuustoimintojensa uudelleenorganisointia.

Suunniteltuun uudistukseen liittyen käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on Asiakkuudet-toiminnon ja Aktuaari- ja vakuutuspalvelut -toiminnon vakuutusalan työehtosopimuksen piirissä oleva henkilöstö, pois lukien perintätiimi ja vakuutustekniikka.

Suunnitelmana on organisoida toimintoja ja tehtäviä uudelleen sujuvamman asiakaskokemuksen varmistamiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi.

- Haluamme parantaa pienten ja keskisuurten yritysten asiakashankintaa ja palvelua. Lähdemme nyt hakemaan asiakkuudenhoitoon tehokkuutta ja yhtenäisyyttä uudella toimintamallilla, sanoo Varman toimitusjohtaja Risto Murto.

- Suunnitelmana on organisoida toimintoja ja tehtäviä uudelleen, jotta voisimme asiakasrajapinnassa hoitaa asiakkaitamme yhä kokonaisvaltaisemmin, sujuvammin ja tehokkaammin kaikkia kanavia hyödyntäen sekä vahvistaisimme näin asiakaskokemusta ja kasvun edellytyksiä, sanoo Varman asiakkuusjohtaja Suvi Hintsanen.

- Suunnitelmana on keskittää vakuutustenhoidon tausta- ja erilaiset erityistehtävät vakuutuspalveluihin, jotta taustaprosessit tehostuisivat ja asiakkaiden tarvitsema erityisosaaminen vahvistuisi entisestään, sanoo Varman aktuaari- ja vakuutuspalvelujohtaja Pasi Mustonen.

Mahdolliset henkilöstövaikutukset tarkentuvat neuvotteluprosessin edetessä. Yhtiön alustavan arvion mukaan mahdollisten olennaisten työsuhteen ehtojen muutosten ja/tai henkilöstövähennysten kohteena olevien työntekijöiden määrä olisi yhteensä enintään 65.

Henkilöstölle pyrittäisiin löytämään uusia työtehtäviä Varmasta mahdollisuuksien mukaan.

Yhteistoimintalain mukainen neuvotteluesitys on annettu 11.1.2021, ja neuvotteluiden vähimmäiskesto on 6 viikkoa neuvotteluesityksen antamisesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2019 Varman maksutulo oli 5,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,9 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2020 lopussa 46,8 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Varma tarkensi sijoituskohteisiin vaikuttamisen tapojaan: vastuuton toiminta voi viedä tarkkailuun tai mustalle listalle  10.12.2020 09:09:49 EETTiedote

Työeläkeyhtiö Varma tarkensi sijoituskohteisiin vaikuttamisen keinojaan, jotta se pystyisi puuttumaan vastuuttomaan toimintaan ja toisaalta edistämään vastuullisuutta yritysten liiketoiminnassa. Varma luokittelee kansainvälisiä normeja rikkovat sijoituskohteet nyt kolmeen eri kategoriaan, joista vakavimmassa yritys voi joutua mustalle listalle, ellei se pysty riittävästi korjaamaan toimintaansa. Toiseksi vakavimman kategorian rikkomukset otetaan mukaan Varman omaan vaikuttamisprosessiin.

Varma etenee tiedolla johtamisessa ottamalla käyttöön uuden ennustemallin työkyvyttömyysriskin tunnistamiseen1.12.2020 07:38:18 EETTiedote

Varma on kehittänyt ennustemallin työkyvyttömyysriskin tunnistamiseen. Pystymme nyt aikaisempaa paremmin arvioimaan datalähtöisesti työkyvyttömyysriskin määrää asiakasyrityksissämme. Asiakkaillemme tämä näkyy tarkempana työkyvyttömyysriskin tunnistamisena, Varman tuen parempana kohdentamisena ja näin parempana vaikuttavuutena sekä myöhemmin kokonaan uusina datalähtöisinä palveluina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme