Varma

Varma teki 230 miljoonan euron sijoituksen State Streetin ilmastoystävällisiin yrityslainarahastoihin

Jaa

Varma sijoitti 230 miljoonaa euroa maailman kolmanneksi suurimman varainhoitotalon State Sreet Global Advisorsin kestävän kehityksen ilmastorahastoihin. Rahastojen tavoitteena on vähentää merkittävästi sijoittajien hiilipäästöjä ja kohdistaa pääomia vähähiiliseen talouteen siirtymiseen. Varma on siemensijoittajana State Streetin uusissa indeksirahastoissa, koska ne tukevat Varman omien ilmastotavoitteiden toteuttamista.

- Ilmastonmuutoksen hillitseminen on ollut yksi Varman vastuullisen sijoittamisen päätavoitteista jo monien vuosien ajan, ja näiden indeksirahastojen kautta saimme mahdollisuuden lisätä sijoituksia ilmastoystävällisiin kohteisiin myös yrityslainasijoituksissa. Sustainable Climate - yrityslainarahastoilla on hyvin yhdenmukaiset ilmastotavoitteet Varman kanssa. Ilmastonmuutoksen hillinnässä tavoitteenamme on hiilineutraali sijoitussalkku vuoteen 2035 mennessä, sanoo Varman korkosijoitusjohtaja Petri Ala-Härkönen.

Uudet ilmastorahastot tuo markkinoille State Street, joka on yhdysvaltalainen pankki, sijoituspalveluyhtiö sekä maailman kolmanneksi suurin varainhoitaja.

- Kestävän kehityksen uusien ilmastorahastojemme tavoitteena on vähentää merkittävästi sijoittajien hiilidioksidipäästöjä ja välttää sijoituksia fossiilisiin polttoaineisiin. Lisäksi tavoitteena on kohdistaa pääomaa sellaisiin investointeihin, jotka aidosti edistävät ilmastonmuutoksen torjuntaa ja siihen sopeutumista. Rahastojen tuotoissa pyritään lähelle vertailuindeksiä, sanoo State Street Global Advisorsin johtaja Carlo Funk, joka vastaa ESG-sijoitusstrategioista Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Rahastoissa huomioidaan laajasti kestävä kehitys

Rahastot sijoittavat eurooppalaisiin ja yhdysvaltalaisiin yritysjoukkovelkakirjalainoihin. Rahastot on rakennettu niin, että niiden sijoitukset ovat Pariisin ilmastokokouksen sopimuksen mukaisia, ja sijoitusten hiilipäästöt ovat yli 70 prosenttia alhaisemmat verrattuna vertailuindeksiinsä. Rahastoissa painotetaan sijoituksia vihreisiin lainoihin ja yrityksiin, jotka ovat varautuneet vähähiiliseen talouteen siirtymiseen. Ympäristön lisäksi rahastoissa minimoidaan myös laajemmin yhteiskuntaan ja sosiaalisiin asioihin sekä hallintotapaan liittyvät vastuullisuusriskit.

Varman seniori salkunhoitajan Ann Brännbackin mukaan rahastoissa huomioidaan kestävän kehityksen tavoitteita hyvin laajasti. Sijoituskohteista on poissuljettu tupakkayhtiöt ja kiistanalaisia aseita valmistavat yritykset sekä YK:n ihmisoikeus- ja korruption vastaisia sääntöjä rikkovat yritykset.

- Myönteistä on, että poissulkemisten lisäksi painoa lisätään vihreisiin yrityslainoihin ja yrityksiin, jotka sopeutuvat hyvin vähähiiliseen talouteen. Monipuolisten ESG-tekijöiden huomioiminen sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisen yhdistelmä kustannustehokkaassa hajautetussa yrityslainaindeksirahastossa on Varmalle erittäin kiinnostavaa, Brännback sanoo.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2020 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2021 lopussa 52,9 miljardia euroa.

State Street Global Advisors on maailman kolmanneksi suurin varainhoitoyhtiö 3,59 biljoonan dollarin hallinnoimalla asiakasvarallisuudellaan. Yhtiö on edelläkävijä erityisesti indeksi-, ETF- ja ESG-sijoittamisessa.

Mediayhteydenotot

Petri Ala-Härkönen, korkosijoitusjohtaja, Varma, puh. 050 517 5456, petri.ala-harkonen(at)varma.fi

Ann Brännback, seniori salkunhoitaja, Varma, puh. 040 736 0384, ann.brannback(at)varma.fi

Suvi Vesterinen, viestintäpäällikkö, Varma, puh. 040 555 8029, suvi.p.vesterinen(at)varma.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2020 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2021 lopussa 52,9 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Uudistunut Hakemusten analytiikka -verkkopalvelu kertoo, millaiset polut johtavat työkyvyttömyyteen7.9.2021 07:34:05 EEST | Tiedote

Varman yritysasiakkaiden käytössä on Hakemusten analytiikka -verkkopalvelu, joka tarjoaa näkymän työkyvyttömyys- ja kuntoutushakemuksissa toistuviin riskitekijöihin, sairauspäivärahapäivien määrään sekä hakijoiden taustatietoihin. Palvelusta löytyy nyt myös Työkyvyttömyyden polut -osio, jossa voi tarkastella, millaisia ilmiöitä työkyvyttömyyseläkkeen, osatyökyvyttömyyseläkkeen ja työeläkekuntoutuksen taustalta löytyy.

Muistutuskutsu Varman puolivuosituloksen infoon 20.8.202116.8.2021 11:46:42 EEST | Kutsu

Hyvä taloustoimittaja, Vielä ehdit ilmoittautua työeläkeyhtiö Varman puolivuosituloksen infoon. Varma julkistaa tammi-kesäkuun tuloksensa 2021 perjantaina 20.8.2021 klo 9.00 alkaen mediatilaisuudessa. Mediatilaisuuteen voi osallistua sekä etäyhteydellä että livenä Varman toimistolta. Varman toimiston osoite on Salmisaarenranta 11, Helsinki. Lähetämme linkin etäinfoon ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta. Mediatilaisuudessa toimitusjohtaja Risto Murto esittelee Varman tuloksen ja kertoo talouden näkymistä sekä Varman liiketoiminnan kehittymisestä. Sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä käy läpi Varman sijoitussalkun kehittymistä ja loppuvuoden markkinanäkymiä. Puheenvuorojen jälkeen on aikaa mediakohtaisten haastattelujen tekemiseen. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 19.8. mennessä Voit ilmoittautua tilaisuuteen viimeistään 19.8. viestintäpäällikkö Suvi Vesteriselle, suvi.p.vesterinen@varma.fi, puh. 040 555 8029. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, oletko osallistumas

Kutsu Varman puolivuosituloksen infoon 20.8.20216.8.2021 11:33:13 EEST | Kutsu

Hyvä taloustoimittaja, Työeläkeyhtiö Varma julkistaa tammi-kesäkuun tuloksensa 2021 perjantaina 20.8.2021 klo 9.00 alkaen mediatilaisuudessa. Mediatilaisuuteen voi osallistua sekä etäyhteydellä että livenä Varman toimistolta. Varman toimiston osoite on Salmisaarenranta 11, Helsinki. Lähetämme linkin etäinfoon ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta. Mediatilaisuudessa toimitusjohtaja Risto Murto esittelee Varman tuloksen ja kertoo talouden näkymistä sekä Varman liiketoiminnan kehittymisestä. Sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä käy läpi Varman sijoitussalkun kehittymistä ja loppuvuoden markkinanäkymiä. Puheenvuorojen jälkeen on aikaa mediakohtaisten haastattelujen tekemiseen. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 19.8. mennessä Voit ilmoittautua tilaisuuteen viimeistään 19.8. viestintäpäällikkö Suvi Vesteriselle, suvi.p.vesterinen@varma.fi, puh. 040 555 8029. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, oletko osallistumassa tilaisuuteen etäyhteydellä vai paikan päällä Varman toim

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme