Varma

Varman yhtiökokous valitsi hallintoneuvostoon viisi uutta jäsentä

Jaa

Varman varsinainen yhtiökokous valitsi hallintoneuvostoon viisi uutta jäsentä 19.3.2020.

Varman varsinainen yhtiökokous valitsi hallintoneuvostoon viisi uutta jäsentä 19.3.2020. Yhtiökokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenille sekä toimitusjohtajalle.

Koronavirustilanteen vuoksi yhtiökokous toteutettiin alle 10 hengen tilaisuutena valtakirjoja ja virtuaalisia työkaluja hyödyntämällä.

Hallintoneuvoston uusiksi jäseniksi valittiin:

  • Anu Ahokas, Staffpoint-konsernin toimitusjohtaja
  • Marko Hovinmäki, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n puheenjohtaja
  • Ilkka Kaukoranta, SAK ry:n pääekonomisti
  • Perttu Puro, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja
  • Teo Ottola, Konecranes Oyj:n finanssijohtaja

Hallintoneuvoston jäseninä jatkavat: Christoph Vitzthum (puheenjohtaja), Petri Vanhala (varapuheenjohtaja), Satu Wrede (varapuheenjohtaja), Juri Aaltonen, Kari Ahola, Eero Broman, Petri Castrén, Jukka Erlund, Lasse Heinonen, Olavi Huhtala, Mika Joukio, Jukka Jäämaa, Risto Kalliorinne, Kari Kauniskangas, Mari Keturi, Ville Kopra, Tapio Korpeinen, Timo Koskinen, Pekka Kuusniemi, Päivi Leiwo, Olli Luukkainen, Johanna Moisio, Jari Suominen, Leena Vainiomäki, Jorma Vehviläinen, Sauli Väntti ja Anssi Vuorio.

Yhtiökokous piti ennallaan hallintoneuvoston vuosi- ja kokouspalkkiot. Hallintoneuvoston puheenjohtajan vuosipalkkio on 8 000 euroa, varapuheenjohtajan 6 000 euroa ja muiden jäsenten 4 000 euroa. Lisäksi maksetaan 600 euron kokouspalkkio.

Hallintoneuvoston jäsenet on vakuutettu työntekijän eläkelain 8 §:n mukaisesti, minkä perusteella palkkiokorvauksesta maksetaan TyEL-maksu.

Yhtiökokous valitsi tilintarkastajaksi tilikaudelle 2020 tilintarkastusyhteisö Ernst & Young Oy:n päävastuullisena tilintarkastajanaan KHT Antti Suominen.

Yhtiökokous päätti maksaa Varman takuupääoman 11 941 342,78 € takaisin takuuosuuksien omistajille. Takuupääoman takaisinmaksaminen tarkoittaa sitä, että Varman osakkaita ovat jatkossa TyEL- ja YEL-vakuutuksenottajat sekä TyEL-vakuutetut vakuutuskohtaisesti yhdessä. Uusi omistusmuoto korostaa Varman asemaa keskinäisenä, asiakkaidensa omistamana työeläkeyhtiönä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2019 Varman maksutulo oli 5,3 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,9 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli vuoden 2019 lopussa 48,7 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Tarvitsemme resurssit viruksentorjuntaan - Työeläkeyhtiöiden johtajat vetoavat päättäjiin ripeiden toimien käynnistämiseksi27.3.2020 13:30:05 EETTiedote

Koronavirus on jo Suomessakin ehtinyt aiheuttaa paljon inhimillistä kärsimystä, ja kaikkien meidän ajatuksemme ovat sairastuneiden ja heidän omaistensa luona. Suuren arvostuksen ansaitsee hoitohenkilökunta, jonka ammattitaito ja jaksaminen on nyt koko yhteiskunnan kannalta entistäkin kriittisempää. Suomen hallitus on tehnyt kovia ja välttämättömiä päätöksiä vaikeassa tilanteessa. Tällaista taitekohtaa ei itsenäisen Suomen historiassa ole rauhan aikana ollut. Nyt ei ole aika lamaantua, vaan meidän tulee päättää ripeästi seuraavista toimista. Emme ole Suomessakaan osanneet riittävästi varautua näin nopeaan, laajaan ja vakavaan pandemiaan, vaikka huoltovarmuutemme on ollut moniin muihin maihin verrattuna hyvällä tasolla. Me emme tiedä, kuinka virus käyttäytyy tai kuinka nopeasti taudille löydetään hoitavia tai estäviä lääkkeitä. Emme myöskään tiedä, seuraako koronavirusepidemian ensimmäistä aaltoa pian toinen aalto. Siksi meidän pitää varautua pahimpaan. Meidän tulee nostaa tehohoidon kap

Varman Risto Murto: Terveydenhuolto tarvitsee riskipuskurit - talouden pysäyttäminen on kallis hätäratkaisu25.3.2020 10:51:22 EETTiedote

Finanssikriisin jälkeen hallitukset ja valtiot keskittyivät rakentamaan riskipuskureita pankkijärjestelmään. Koronaviruksen aiheuttaman kriisin opetus voi olla, että myös terveydenhuolto tarvitsee riskipuskurit, ja näiden rakentamiseen voi mennä länsimaissa kymmenen vuotta. Talouden rattaiden pysäyttäminen on kallis hätäratkaisu terveydenhuollon kriisin hoitoon, kirjoittaa Varman toimitusjohtaja Risto Murto.

Varma’s Annual and Sustainability Report includes disclosures on climate-related risks in accordance with the TCFD12.3.2020 08:56:48 EETPress release

Varma’s Annual and Sustainability Report 2019, which complies with GRI (Global Reporting Initiative) standards, has been published. The report also contains broad disclosures on how Varma takes risks and opportunities related to climate change into account in its investments (TCFD). The report includes previously unpublished analyses on how Varma aims to achieve carbon neutrality by 2035.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme