Uudenmaan ELY-keskus

Varoitus tulvivista tieosuuksista

Jaa

Lumien sulaminen ja vesisade on monin paikoin nostattanut vettä tielle Uudellamaalla. Vedestä varoittavia liikennemerkkejä on jo monessa paikassa ja niitä viedään varoittamaan sitä mukaa, kun uusia paikkoja ilmaantuu.

Tulvavettä Uudenmaan teillä
Tulvavettä Uudenmaan teillä

Uudenmaan ELY-keskus on saanut viime ja tämän viikon aikana runsaasti ilmoituksia tulvavedestä ajokaistoilla. Lumien sulaminen ja vesisade on monin paikoin nostattanut vettä tielle Uudellamaalla ja ajokaistoja on jouduttu sulkemaan liikenteeltä. Viime viikolla poliisikin varoitti autoilijoita moottoriteille muodostuneista suurista vesilammikoista, kun pahimmissa tilanteissa koko moottoritien ohituskaista on voinut olla veden vallassa. Tämä lisää riskiä vesiliirtoon. Poliisi varoittaakin autoilijoita tällaisissa paikoissa muun muassa hiljentämään nopeutta ja säilyttämään turvavälit sekä pitämään ajovalot päällä.

Tilanteeseen ei odoteta helpotusta vielä tällä viikolla, koska sääennuste lupaa lisää sateita. Tulvavesi yhdessä päällystevaurioiden kanssa on hankala yhdistelmä. Päivän aikana syntynyt reikä tiessä jää tulvaveden alta havaitsematta ja matkanteko saattaa keskeytyä. Varoitetuissa paikoissa ainoa keino on alentaa nopeutta.

Vaikka kunnossapito tekee työtä koko kalustollaan, se ehtii apuun vain kaikkein kriittisimpiin kohteisiin. Myös sään vaihtelut aiheuttavat lisähaittaa. Sään pakastuessa paannejäätä muodostuu näihin veden vallassa oleviin kohtiin nopeammin, kuin niitä saadaan auki. ”Vettä tiellä” -liikennemerkkejä on jo varoittamassa tienkäyttäjiä monessa paikassa ja niitä viedään varoittamaan sitä mukaa, kun uusia paikkoja ilmaantuu.

Akuutit palautteet tiestön kunnosta: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100

ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu: p. 0295 020 600

Ohjeet vahingonkorvauksen hakuun: https://www.ely-keskus.fi/vahingonkorvaukset

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: kunnossapitovastaava Henri Aaltonen, p. 0295 020 934

Kuvat

Tulvavettä Uudenmaan teillä
Tulvavettä Uudenmaan teillä
Lataa
Vesi tulvii tielle
Vesi tulvii tielle
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme