Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen alueellinen riskiarvio julkaistu

Jaa
Varsinais-Suomen alueellinen riskiarvio on julkaistu. Alueellinen riskiarvio on laadittu sisäministeriön toimeksiannon pohjalta. Edellisen kerran riskiarvio on laadittu vuonna 2018. Riskiarvion taustalla on Euroopan unionin pelastuspalvelumekanismi, joka velvoittaa kehittämään ja toteuttamaan riskiarviointeja kansallisella sekä alueellisella tasolla säännöllisesti.

Alueellisen riskiarvion toteutuksen koordinaatiosta on vastannut Varsinais-Suomen pelastuslaitos yhteistyössä Lounais-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Laaja-alaiseen valmistelutyöhön ovat osallistuneet lisäksi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Tyks sairaalapalvelut, puolustusvoimat, poliisi, maahanmuuttovirasto, rajavartiolaitos, Turun kaupunki, Punainen risti, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY), Tulli, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Finavia sekä Turun satama.

Alueellinen riskiarvio on oleellinen osa alueellista varautumisyhteistyötä, johon osallistuvat alueella toimivat viranomaiset, kunnat, elinkeinoelämä ja järjestöt yhdessä. Riskiarviossa tunnistetaan ja arvioidaan yhteisesti merkittävimmät alueelliset riskit, joihin eri toimijoiden tulisi varautua. Riskinarvioprosessin konkreettinen tavoite on muodostaa toimijoiden yhteinen käsitys alueellisen häiriönsietokyvyn ja häiriötilanteiden hallinnan kehittämiseksi. Alueelliset riskiarviot toimivat varautumisen tukena ja niitä hyödynnetään varautumisen suunnittelussa sekä alueen koulutus- ja harjoitustoiminnassa.

Alueelliset riskiarviot täydentävät kansallista riskiarviota. Alueellisissa riskiarvioissa huomioidaan tarkemmin alueille ominaiset uhat tai häiriötilanteet, joiden hallitseminen edellyttää normaalista poikkeavaa toimintaa, ja joiden vaikutukset alueellisella tasolla toteutuessaan aiheuttavat merkittäviä vaikutuksia. Kansallisessa riskiarviossa tarkastelun kohteena ovat kansallisesti merkittävät uhkamallit ja häiriötilanteet, joilla on arvioitu olevan vaikutuksia yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin. 

Linkki riskiarvioon:

https://sisainenturvallisuus.fi/alueelliset-riskiarviot

Lisätietoa: 

Mika Korkki
valmiuspäällikkö, Varsinais-Suomen ELY-keskus
mika.korkki@ely-keskus.fi

Mikael Mattila
valmiuspäällikkö, Varsinais-Suomen pelastuslaitos
mikael.mattila@varha.fi 

Pia Hurme
suunnittelija, Varsinais-Suomen Pelastuslaitos
pia.hurme@varha.fi

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbron har inspekterats vidare denna vecka1.6.2023 13:20:12 EEST | Tiedote

Rävsundsbron har inspekterats närmare denna vecka utifrån observationerna från förra veckans inspektion. Vid inspektionen observerades inga nya strukturella skador på bron. Samtidigt observerades att sänkningen av hastighetsbegränsningen till 30 km/h har minskat brons rörelser. För närvarande är massor enligt fordonsförordningen tillåtna på bron. Nya specialtransporttillstånd beviljas tills vidare inte för bron, eftersom analysen av brons mätresultat pågår. Fler mätpunkter kommer också att installeras på bron, med hjälp av vilka man strävar efter att noggrannare utreda belastningen på bron och brons rörelser.

Kirjalansalmen siltaa on jatkotarkastettu tällä viikolla1.6.2023 13:19:05 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen siltaa on tarkastettu tällä viikolla tarkemmin viime viikon tarkastuksen havaintojen pohjalta. Tarkastuksessa ei havaittu sillassa uusia rakenteellisia vaurioita. Samalla havaittiin, että nopeusrajoituksen alentaminen 30 km:iin/h on vähentänyt sillan liikkeitä. Tällä hetkellä sillalla on sallittu ajoneuvoasetuksen mukaiset massat. Uusia erikoiskuljetuslupia sillalle ei toistaiseksi myönnetä, sillä sillan mittaustulosten analysointi on kesken. Sillalle tullaan myös asentamaan lisää mittauspisteitä, joiden avulla pyritään selvittämään tarkemmin sillalle aiheutuvaa rasitusta ja sillan liikkeitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme