Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Varsinais-Suomen alueellinen valmiusharjoitus tuo kunnat yhteisen tilannekuvan äärelle kuvitteellisessa häiriötilanteessa

Jaa

AURORA22 on Varsinais-Suomen kunnille järjestettävä alueellinen valmiusharjoitus, joka käynnistyi tänään kuvitteellisen lähtökohtatilanteen antamisella. Lounais-Suomen aluehallintovirasto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos harjaannuttavat alueen kuntia väestönsuojeluun varautumisessa ja yhteistoiminnassa.

Kaksipäiväinen AURORA22-harjoitus toteutetaan pelinä, jossa molempina päivinä kunnat saavat kuvitteellisen lähtökohtatilanteen, joka edellyttää siviiliväestön suojaamista. Sen pohjalta ne kokoavat yhteisen tilannekuvan ja tekevät toimintasuunnitelmat.Tilannekuvan rakentamisessa apua antavat viranomaisten edustajat, kuten todellisessakin häiriötilanteessa tapahtuisi.

-Vakavan poikkeustilanteen hallinnassa mahdollisimman tarkan ja oikean tilannekuvan muodostaminen on ensisijaisen tärkeää. Siinä prosessissa nopeus on toki valttia, mutta tarvitaan myös yhtenäisiä toimintamalleja, jotta pohjana oleva tieto on yhteismitallista eli käyttökelpoista, sanoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja Unto Usvasalo

-Tarkoitus ei siis ole tehdä uusia suunnitelmia, vaan ennen kaikkea harjoittaa yhteispeliä ja kriisijohtamista. Harjoituksen jälkeen kunnat osaavat kehittää varautumistaan esimerkiksi tunnistamalla mahdollisia haavoittuvuuksia ja tarkentamalla kriittisten toimintojensa suojausta.

Medialle:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Aluehallintoviraston lakisääteisiin tehtäviin kuuluu kunta- ja organisaatiorajat ylittävän valmiustoiminnan koordinoiminen ja alueen toimijoiden valmentaminen poikkeustilanteisiin. Valmiusharjoituksia toteutetaan säännöllisesti kuntien, kuntayhtymien, pelastuslaitosten sekä alueen muiden hallintoviranomaisten edustajille. Todellisissa häiriötilanteissa ratkaisevaa on sujuva yhdessä toimiminen. Yhteisten toimintamallien harjoitteleminen tuo varmuutta suunnitelmien pohjalta toimimiseen ja kasvattaa keskinäistä luottamusta.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Välfärdsområdena har en viktig roll vid tillsynen av social- och hälsovården – Regionförvaltningsverken och Valvira stöder välfärdsområdena i planeringen av deras tillsynsuppdrag27.9.2022 13:50:27 EEST | Tiedote

Ansvaret för och övervakningen av servicen inom social- och hälsovården överförs från kommunerna till välfärdsområdena i början av nästa år. Regionförvaltningsverken och Valvira kommer att övervaka hur välfärdsområdena organiserar servicen och att den är lagenlig. Tillsynsmyndigheterna stöder välfärdsområdena i planeringen av social- och hälsovårdsövervakningen.

Hyvinvointialueilla on merkittävä tehtävä sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnassa – Aluehallintovirastot ja Valvira tukevat alueita valvontatehtävän suunnittelussa27.9.2022 13:48:29 EEST | Tiedote

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja palveluiden valvonnasta siirtyy kunnilta hyvinvointialueille ensi vuoden alussa. Aluehallintovirastot ja Valvira tulevat valvomaan hyvinvointialueiden järjestämisvastuuta ja palveluiden lainmukaisuutta. Valvontaviranomaiset tukevat hyvinvointialueita sotevalvonnan suunnittelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme