Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Sauvon kunta parantavat liikenneturvallisuutta Sauvossa rakentamalla jalankulku- ja pyöräilyväylää

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa yhteistyössä Sauvon kunnan kanssa rakentamaan jalankulku- ja pyöräilyväylää maantien 181 varteen välille Korvalantie – Saustilantie. Rakennettava väylä parantaa kyseisen tiejakson liikenneturvallisuutta sekä parantaa jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita Sauvon taajamassa merkittävästi. Työt kohteessa käynnistyvät vielä huhtikuun aikana.
Kohde sijaitsee maantiellä 181 Sauvon taajamassa ja sen välittömässä läheisyydessä
Kohde sijaitsee maantiellä 181 Sauvon taajamassa ja sen välittömässä läheisyydessä

Samassa urakassa uusitaan myös maantien alittava putkisilta Vallerinnanojan kohdalla sekä uusitaan maantien nykyinen valaistus. Putkisillan vaihtotyön ajaksi liikenne ohjataan kiertotielle. Kiertotie kulkee reittiä Korvalantie - Finskyläntie - Karunantie. Kiertotielle järjestetään työnaikainen viitoitus. Liikennekatko ajoittuu kesäkuun alkuun ja kestää noin 4 vuorokautta.

Urakassa on paljon kalliolouhintaa Vahtistenmäen kohdalla. Louhinnat alkavat toukokuussa ja ne pyritään saamaan valmiiksi kesäkuussa. Räjäytykset tapahtuvat arkipäivisin kello 8-20 välillä. Liikenne tullaan pysäyttämään aina räjäytyksen aikana. Pysäytyksen kesto on enimmillään 8 minuuttia.

Töistä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle, pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tiellä liikkujille. Liikennejärjestelyt tulevat aiheuttamaan haittaa asukkaille ja tiellä liikkujille. Toivomme tienkäyttäjiltä kärsivällisyyttä, tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Liikennemäärä maantiellä 181 on noin 4 400 ajoneuvoa/vuorokausi.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Oteran Oy.

Lisätietoja:                                     

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Aku Reini, puh. 0295 022 190 ja sähköposti aku.reini@ely-keskus.fi

- Oteran Oy: työpäällikkö Kimmo Kanerva, puh. 0400 125 477 ja sähköposti kimmo.kanerva@oteran.fi sekä vastaava työnjohtaja Mikael Hellström, puh. 0400 231 052 ja sähköposti mikael.hellstrom@oteran.fi

Kuvat

Kohde sijaitsee maantiellä 181 Sauvon taajamassa ja sen välittömässä läheisyydessä
Kohde sijaitsee maantiellä 181 Sauvon taajamassa ja sen välittömässä läheisyydessä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylää päällystetään viikkojen 24 ja 25 aikana9.6.2023 10:16:28 EEST | Tiedote

Jalankulku- ja pyöräilyväylän päällystäminen on osa jalankulku- ja pyöräily-yhteyksien liikenneturvallisuuden parantamisen urakkaa. Päällystystyöt alkavat ensi viikolla ja jatkuvat viikon 25. Jalankulku- ja pyöräilyväylä päällystetään Uudenmaantien (tie 110) ja Uuden Littoistentien väliseltä matkalta, pois lukien lyhyt osuus Krossinkaaren ja Helsingin valtatien välillä, jonka päällyste on hiljattain jo uusittu. Työt aloitetaan Uudenmaantien suunnasta.

Päällystystöitä valtatiellä 9 Loimaalla sekä valtatiellä 10 Marttilassa ja Koskella.9.6.2023 08:35:44 EEST | Tiedote

12.6.2023 alkavan viikon aikana tehdään valtatien 9 päällystystyön jälkeistä piennarmursketäyttöä Loimaalla Mellilän ja Karhulan liittymien välillä. Työkohde on pistemäinen ja liikkuva. Valtatien 10 päällystystyö etenee aikataulussaan Marttilassa ja Koskella. Työtä tehdään kahdessa kohteessa. 37 kilometrin mittaisen osuuden päällystystyön arvioidaan valmistuvan heinäkuun alkuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme