ELY-keskukset

Varsinais-Suomen ELY-keskus myönsi poikkeusluvan merimetsojen ampumiseen Eurajoki-Lapinjoen kalatalousalueelle. (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Jaa

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus myönsi Eurajoki-Lapinjoen kalatalousalueelle poikkeusluvan vuosittain 1000 merimetson syysaikaiseen ampumiseen kalastukselle aiheutuvien vakavien vahinkojen ehkäisemiseksi. Lupa on voimassa vuoden 2024 loppuun saakka. Merimetsojen ampuminen on sallittu 1.8. alkaen alueilla, joilla ampumisesta ei arvioida aiheutuvan häiriötä muulle lajistolle. Lupa-alueeseen kuuluu Rauman kaupungin omistama Selkämeren kansallispuistoon kuuluva alue, jolla ampuminen on sallittua vain, jos Metsähallitus myöntää siihen luvan. Merimetsojen ampuminen on sallittu Iso Järviluodolla ja Vähä Järviluodolla, sekä lupakarttaa merkittyjen puuttomien luonnonsuojelualueiden suojavyöhykkeillä vasta 20.8. alkaen. Tällöin alkaa myös vesilintujen metsästyskausi ja luodoilla pesivän linnuston pesimäkausi on ohi.

Varovaisuusperiaatetta noudattaen lupaa kevätaikaiseen merimetsojen ampumiseen ei myönnetty. Kevät on lintujen elinkierron ja lisääntymisen kannalta tärkeää aikaa, ja hakemuksen mukaisesta kevätaikaisesta merimetsojen ampumisesta muulle linnustolle aiheutuvaa häiriötä ei voida poissulkea.

Päätös VARELY/5968/2021 on annettu 15.7.2022

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Sinilevätilanne vaihteleva Saaristomerellä ja Selkämerellä, sisävesissä viime viikkojen kaltainen (Varsinais-Suomi, Satakunta)11.8.2022 11:44:26 EEST | Tiedote

Viime viikonlopun kovien tuulten myötä sinilevät sekoittuivat vesiin ja alkuviikon lämpimän sään seurauksena runsastuivat paikoitellen koko merialueella. Avomerellä sinilevät runsastuivat etenkin Saaristomeren eteläosassa. Sisävesissä sinilevää on tavattu paikoitellen runsaastikin, mutta tilanne on pysynyt pitkälti viime viikkojen kaltaisena.

Lapin ELY-keskus myönsi rahoitusta porotalouden, luontaiselinkeinojen ja koltta-alueen kehittämistoimintaa koskeville tutkimushankkeille (Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu)11.8.2022 11:07:21 EEST | Tiedote

Vuoden 2022 tutkimushankehaussa tuli vireille määräaikaan mennessä neljä hakemusta, joista kaksi hanketta rahoitettiin. Tukea haettiin yhteensä yli 600 000 euron edestä. Lapin ELY-keskuksella on vuosittain käytössä noin 350 000 euroa porotalouden, luontaiselinkeinojen ja koltta-alueen kehittämistoimintaa edistävien tutkimushankkeiden rahoittamiseen. Hankkeet rahoitetaan maatilatalouden kehittämisrahastosta (Makera).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme