ELY-keskukset

Varsinais-Suomen ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon IBV Suomi Oy:n Ulvilan aurinkoenergiahankkeen YVA-ohjelmasta (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Jaa
IBV Suomi Oy on toimittanut 27.2.2023 Varsinais-Suomen ELY-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman, joka koskee aurinkoenergiahankkeen toteuttamista Kaasmarkkuun, Ulvilaan.

IBV Suomi Oy suunnittelee Ulvilan Kaasmarkkuun aurinkoenergiahanketta. Suunniteltu hankealue on laajuudeltaan 330 ha. Sähkönsiirto suunnitellaan toteutettavan ilma- tai maakaapelina hankealueelta Fingrid Oyj:n Ulvilan sähköasemalle. 

Arviointiohjelmasta annettiin yhteensä 22 lausuntoa ja 9 mielipidettä. ELY-keskus on 17.5.2023 antanut arviointiohjelmasta yhteysviranomaisen lausunnon. Lausunnon mukaan ympäristövaikutusten arvioinnissa tulee kiinnittää erityistä huomiota hankkeen vaikutuksiin Kaasmarkunmäen Natura-alueeseen, jonka suojeluperusteena on liito-oravat. Natura-arviointi edellytetään tehtäväksi Kaasmarkunmäen Natura-alueelle. Lisäksi erityistä huomiota tulee kiinnittää hankkeen vaikutuksiin ekologisiin yhteyksiin, sekä kalastoon ja pintavesiin.

Seuraavaksi YVA-menettely etenee arviointiselostusvaiheeseen. YVA-menettelyssä ja arviointiselostusta laadittaessa tulee ottaa huomioon arviointiohjelma sekä yhteysviranomaisen lausunnossa ja muissa annetuissa lausunnoissa ja mielipiteissä esitetyt näkökohdat. Hankkeessa tullaan tekemään asukaskysely, jolla kerätään asukkaiden näkemyksiä ja mielipiteitä.

Yhteysviranomaisen lausunto sekä arviointiohjelma liitteineen ovat kokonaisuudessaan nähtävinä ympäristöhallinnon verkkosivuilla osoitteessa www.ymparisto.fi/ulvilaaurinkoenergiaYVA

Lisätietoja:

ylitarkastaja Kirsi Nieminen, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, puh. 0295 022 119

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kesän 2023 leväseuranta on alkanut (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.6.2023 13:54:07 EEST | Tiedote

Tällä viikolla käynnistyi jälleen kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen sinileväseuranta. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla. Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) ELY-keskuksen vakioseuranta koostuu 36 havaintopaikasta, joista 20 sijaitsee merialueella ja 16 sisävesissä. Osa havaintopaikoista on ollut mukana seurannan alusta eli jo vuodesta 1998 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme