ELY-keskukset

Varsinais-Suomen ja Satakunnan vesistökunnostus -teemasivusto on julkaistu (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskuksen julkaisema teemasivusto on kattava tietopaketti vesistöjen kunnostamisesta. Sivusto on suunnattu erityisesti vesistökunnostuksia suunnitteleville toimijoille Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella, mutta tarjoaa hyödyllistä tietoa kaikille vesistöjen tilan parantamisesta kiinnostuneille.
© Irma Puttonen
© Irma Puttonen

Vesistökunnostukset tähtäävät vesistöjemme ekologisen tilan parantamiseen

Vesistökunnostuksilla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan kohdevesistön ekologista tilaa. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kunnostushanke voi edistää vesistössä monia tavoitteita, kuten vedenlaadun ja kalaston tilan paranemista, luonnon monimuotoisuuden turvaamista ja näiden myötä virkistysarvojen lisäämistä.

Alueen verkostoista puhtia vesistökunnostamiseen

Onnistuneen kunnostushankkeen taustalla vaikuttavat usein toimivat yhteistyöverkostot. Verkostoitumisen helpottamiseksi sivustolle on koottu tietoa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen toimijoista sekä vinkkejä hyvään verkostoitumiseen. Lisäksi sivuilta löytyy tietoa vesistökunnostuksiin sopivista hankerahoituksista.

Käytännön ohjeita kunnostushankkeisiin

Tietopaketin ideana on tarjota vesistökunnostajille ajantasaista tietoa ja mahdollisimman käytännönläheisiä ohjeita kunnostushankkeen toteuttamiseen. Teemasivustolla käydään muun muassa seikkaperäisesti läpi, mitä vaiheita hankeprosessiin kuuluu tavoitteiden asettamisesta seurannan järjestämiseen. Sivustolle on koottu myös yksityiskohtainen opas hyvän avustushakemuksen laadinnasta sekä listattu hyödyllisiä tietolähteitä hankkeiden suunnittelua varten. Näistä tietolähteistä voit etsiä itsenäisesti ja ilmaiseksi tietoja esimerkiksi kohdevesistön ja sen valuma-alueen ominaispiirteistä.

Uusi teemasivusto: Vesistökunnostukset - Varsinais-Suomi ja Satakunta (ely-keskus.fi)

Palautteita ja kehitysehdotuksia voit lähettää osoitteeseen: leevi.ahonen@ely-keskus.fi

Lisätietoja:

Leevi Ahonen, suunnittelija
Vesiyksikkö
Varsinais-Suomen ELY-keskus
leevi.ahonen@ely-keskus.fi

Avainsanat

Kuvat

© Irma Puttonen
© Irma Puttonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kesän 2023 leväseuranta on alkanut (Varsinais-Suomi, Satakunta)1.6.2023 13:54:07 EEST | Tiedote

Tällä viikolla käynnistyi jälleen kesäkuun alusta syyskuun loppuun kestävä valtakunnallinen sinileväseuranta. Seurannan aikana havainnoidaan sinilevien esiintymistä Suomen järvissä ja merialueilla. Tänä kesänä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi ja Satakunta) ELY-keskuksen vakioseuranta koostuu 36 havaintopaikasta, joista 20 sijaitsee merialueella ja 16 sisävesissä. Osa havaintopaikoista on ollut mukana seurannan alusta eli jo vuodesta 1998 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme