Aluehallintovirasto

Varsinais-Suomen kokoontumisia koskevat rajoitukset lievenevät edelleen

Jaa

Varsinais-Suomi on siirtynyt koronapandemian leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, joten Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt keventää alueen kokoontumisrajoituksia. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten enimmäisyleisömäärää ei 4.6. alkaen enää tarvitse rajoittaa, jos toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lisäksi kahden metrin turvaväli koskee jatkossa vain sisätiloja.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut Varsinais-Suomen alueelle päätöksen, joka koskee yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Sisätiloissa järjestettävät kokoukset, joihin osallistuu yli kymmenen (10) henkilöä sekä alueellisesti rajatutuissa ulkotiloissa järjestettävät yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä. Mainitut yleisömäärät voidaan kuitenkin ylittää, jos asiakkaiden, toimintaan osallistuvien henkilöiden ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten fyysistä kontaktia toisiinsa tai oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan.

Sisätiloissa järjestettävissä yli 10 henkilön tilaisuuksissa edellytetään jatkossakin kahden metrin turvavälejä. Yleisötilaisuuden järjestäjä tai muu toimija voi itse päättää, miten hän toteuttaa turvavälivelvoitteen sisätiloissa. Sen voi tehdä esimerkiksi osoittamalla jokaiselle istumapaikan ja rajaamalla asiakasmäärää myymällä vain joka toisen tai kolmannen istumapaikan.

Myös ulkotiloissa, esimerkiksi festivaalialueella tai urheilukatsomossa, tulee osallistujilla olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti muihin ihmisiin, vaikka selkeää metrimittaista ohjetta ei pidettävään etäisyyteen enää olekaan. Tilaisuuden järjestäjää velvoittavat edelleen tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt, kuten mm. velvollisuus tarjota mahdollisuus käsien puhdistamisen ja riittävien etäisyyksien ylläpitoon sekä velvollisuus puhdistaa toimintaan käytetyt tilat tavallista tehostetummin.

STM suosittaa, kunnat valvovat

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) muut suositukset kiihtymisvaiheen alueille koskevat nykyisten käytänteiden jatkamista, eli kasvomaskin käyttöä, etätyön järjestämistä ja riskiryhmien tehostettua suojaamista sekä kansalaisten mahdollisuutta välttää lähikontaktit kaikkialla, muun muassa harrasteryhmissä, korkeakouluopetuksessa ja liikennevälineissä. STM myös suosittaa, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan vastaavia omaehtoisia rajoituksia kuin yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa.

Kuntien tekemillä päätöksillä on paikallisen tilanteen vaatiessa mahdollista tiukentaa tai täydentää aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Aluehallintovirasto korostaa jokaisen vastuuta hygieniaohjeiden noudattamisesta, jotta epidemia saadaan nujerrettua.

Päätös on voimassa Varsinais-Suomen alueella kuukauden ajan, 4.6.-3.7.2021.

Lisätietoja

Medialle

  • lakimies Tuomo Ollula, puh. 0295 018 014
  • ylijohtajan viransijainen, johtaja Ilkka Horelli, puh. 0295 018 061

Aluehallintovirastojen sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)avi.fi.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme