Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen työttömyys tippui vauhdikkaasti maaliskuussa Ukrainan kriisistä huolimatta

Jaa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 20 400 työtöntä työnhakijaa. Maaliskuun aikana työttömien määrä supistuu yleensä helmikuuhun verrattuna kuten tälläkin kertaa tapahtui jopa 1 300 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 5 900 henkilöllä (23 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (24%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 3 700 (59%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,9 % eli 2,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,5 %). Maaliskuussa työttömiä oli rajusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (31%) ja pienin Loimaan seutukunnassa (20%). Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,4 %) sekä Turun kaupungissa (12,3 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,3 %) sekä kunnista Sauvossa (3,6 %).

Maaliskuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 11 400 kappaletta eli enemmän (+63 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 33 700 kpl eli 15 600 (+86%) enemmän kuin vuotta aiemmin.

Huhtikuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laskee normaalivuosina maaliskuuhun verrattuna, vaikka Ukrainassa käytävä sota saattaa heittää oman varjonsa tähän kehitykseen.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi 

- kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
- Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

 -   työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2015 alkaen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lohvon ja Piiliojan siltoja korjataan Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie)13.5.2022 10:07:16 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloitti Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie) sijaitsevien Lohvon ja Piiliojan siltojen korjaustyöt toukokuun alussa. Korjaustöiden on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. Korjaustyöt toteutetaan siten, että molemmilla siltapaikoilla on käytössä vähintään yksi ajokaista ajoneuvoliikenteelle. Kaistan ollessa suljettuna käytössä on liikennevalo-ohjaus. Ajoneuvoliikenteen jonotusajat pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyenä. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tielläliikkujille.

Päällystystyöt jatkuvat Lounais-Suomessa ensi viikolla (vko 20)13.5.2022 09:45:34 EEST | Tiedote

Päällystystyöt jatkuvat maanteillä 192 Mietoisissa välillä Pyhe-Y-tien liittymä ja 204 Pöytyällä välillä Rannanmäki-Uusikartano. Valtatien 1 ja Turun kehätien eli kantatien 40 liittymässä Kaarinan Kirismäessä päällystetään vielä joitain erkanemiskaistoja. Uusia kohteita ovat kantatie 44 Kankaanpään keskustan kohdalla, maantie 204 Turun Tortinmäen ympäristössä ja maantie 1890 Naantalin Rymättylässä välillä Röölä-Hanka.

Restaureringsplaneringen av Saarenjärvi inleddes som en del av livsmiljöprogrammet Helmi12.5.2022 16:24:29 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har beställt en restaureringsplan för Saarenjärvi på gränsen mellan Salo och Raseborg. Saarenjärvi hör till Natura 2000-området i Kisko ås vattendrag och Saarenjärvi, som inrättats som ett särskilt skyddsområde för fåglar, dvs. SPA-område, har fredats som privat skyddsområde. Savo-Karjalan vesi- ja ympäristösuunnittelu Oy ansvarar för det praktiska genomförandet av planen.

Saarenjärven kunnostussuunnittelu alkoi osana Helmi-elinympäristöohjelmaa12.5.2022 16:11:50 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on tilannut kunnostussuunnitelman Salon ja Raaseporin rajalla sijaitsevalle Saarenjärvelle. Saarenjärvi kuuluu Kiskonjoen vesistön Natura 2000 -alueeseen, ja linnuston erityissuojelualueeksi eli SPA-alueeksi perustettu Saarenjärvi on rauhoitettu yksityisenä suojelualueena. Suunnitelman käytännön toteutuksesta vastaa Savo-Karjalan vesi- ja ympäristösuunnittelu Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme