Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Vartiokylän ala-asteen syyslukukausi alkaa väistötiloissa

Jaa

Vartiokylän ala-aste aloittaa syksyn toimintansa Malmilla torstaina. Vanhemmille on tarjottu tilaisuutta tutustua Malmin väistötiloihin maanantaina 5.8.

Malmilla sijaitseva väistötila on noin kuuden kilometrin päässä Vartiokylän ala-asteen nykyisestä rakennuksesta. Oppilaille järjestetään päivittäin bussikuljetus Vartiokylästä koululle ja takaisin. ”Olemme suunnitelleet ja aikatauluttaneet kesän aikana kuljetuksia niin, että ne toimivat mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti,” toteaa Vartiokylän ala-asteen rehtori Ritva Tyyskä.

Kesän aikana Malmin väistötiloja on korjattu ja kalustettu. Osaa vanhemmista on huolestuttanut tieto siitä, että myös väistötilassa on aikanaan koettu sisäilmaongelmia. Tilat ovat aiemmin olleet muun muassa Stadin ammatti- ja aikuisopiston käytössä. Tiloissa on tehty sisäilman laadun varmistamiseksi muun muassa tiivistyskorjauksia ja ilmanvaihtoa parantavia töitä. ”Toivomme, että vanhempien huoli helpottaa, kun he tutustuvat kesän aikana korjattuihin väistötiloihin ja saavat tietoa kuljetuksista ja muista käytännön järjestelyistä,” palvelutilaverkkoyksikön päällikkö Jarmo Raveala sanoo.

Koulu palaa Vartiokylään, kun sinne rakennettavat paviljongit valmistuvat arviolta vuoden 2019 lopussa. Suunnitelman mukaan paviljongit on tarkoitus rakentaa kahteen paikkaan. Osa luokista sijoitetaan nykyisen koulun pihalle Kiviportintielle. Loput tilat rakennetaan Botby grundskolan läheisyyteen Kukkaniityntielle. Vartiokylän ala-asteen nykyiset tilat joko peruskorjataan tai korvataan uudella rakennuksella.

Koulukuljetuksista ja muista tarkemmista järjestelyistä on tiedotettu Wilman kautta.

Lisätietoja:

Kimmo Mustonen, perusopetuksen aluepäällikkö, 09 310 23148, kimmo.mustonen@hel.fi

Ritva Tyyskä, Vartiokylän ala-asteen rehtori, 09 310 80300, ritva.tyyska@hel.fi

Marko Kumpulainen, projektinjohtaja, kaupunkiympäristön toimiala, 09 310 40311, marko.kumpulainen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinkiläinen edelläkävijyys esillä Educa-messuilla20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Educa-messuilla 24.-25.1. Helsingin messukeskuksessa messuvieraat pääsevät tutustumaan Helsingin koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten pedagogisiin ratkaisuihin henkilöstömme ja oppijoidemme opastuksella. Kerromme myös avoimista työpaikoista, työsuhdeasuntojen tarjonnasta, monipuolisista henkilöstöeduistamme sekä palkitsemisen tavoista Helsingissä. Toimialamme johto on myös tavattavissa osastollamme. Tervetuloa tutustumaan osastolle 6m50 millaista on työskennellä Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa. Meillä pääset pedagogiikan edelläkävijöiden joukkoon!

Helsingfors går i täten – vi är med på Educa-mässan 20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

På Educa-mässan 24-25.1 på Helsingfors mässcentrum har mässbesökarna möjlighet att bekanta sig med Helsingfors daghems, skolors och läroinrättningars pedagogiska lösningar under handledning av personal och lärande. Vi berättar också om lediga arbetsplatser, utbudet av tjänstebostäder samt om våra mångsidiga personalförmåner och olika belöningsformer. Sektorledningen är också anträffbar vid vår monter. Välkommen till monter 6m50 för att bekanta dig med arbetet vid fostrans- och utbildningssektorn i Helsingfors. Hos oss kan också du bli en föregångare inom pedagogiken!

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous 21.1.17.1.2020 12:15:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen ensi tiistaina 21.1.2020 klo 16.00. Kokouksen esityslista Kasvatuksen ja koulutuksen maksullisten vierailujen hinnaston vahvistaminen Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee vahvistaa leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailuista perittävät maksut 1.8.2020 lukien (hinnasto esityksen liitteenä). Leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailut ovat lisääntyneet tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Vierailuja järjestetään vuosittain noin 100 ryhmälle ja noin 1200 osallistujalle. Vierailut hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti, eikä niistä peritä korvausta. Maksut otetaan käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alussa tai viimeistään, kun digitaalinen kalenteri-, varaus- ja maksualusta on käytössä. Maksut tuloutetaan mukana oleville leikkipuistoille, päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Jatkossakin maksuttomina säilyvät yhteistyö- ja verkostokumppanien vierailut, valtiovierailut, kansainvä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme