Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vartiokylässä, Ala-Malmilla ja Mellunkylässä kaadetaan puita turvallisuussyistä

Jaa

Helsingin kaupunki kaataa huonokuntoisia ja muilla tavoin vaaraa aiheuttavia puita Vartiokylän pohjoisosassa ja Ala-Malmilla sekä myöhemmin Mellunkylässä.

Töitä tehdään ulkoilureittien varsilla ja tonttien reunoilla, missä vaarallisiksi kehittyvistä ja yllättäen kaatuvista puista voisi aiheutua haittaa asukkaille ja liikkujille. Turvallisuussyistä harvennetaan myös pienpuustoa etenkin reittien ja teiden risteyskohdissa, joissa näkymien umpeutuminen voi aiheuttaa vaaratilanteita.

Pienpuustoa harvennetaan tarvittaessa myös tonttien reunustalta. Taloyhtiöiden ja tontinomistajien toiveesta voidaan kaataa lisäksi sellaisia puita, jotka ovat kasvaneet kaupungin katu- tai puistoalueelta häiritsevästi tontin puolelle.

Osa kaadetuista puista jätetään maastoon lahoamaan maapuina. Eriasteinen lahopuu edistää kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.

Vartiokylässä ja Mellunkylässä työskentelyalueeseen kuuluvat Vartioharjun pohjoisosa, Puotinharjun itäosa, Kivikko, Kontula, Kurkimäki, Mellunmäki ja Vesala. Alueelle valmistui vuonna 2021 luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma. Sen pohjalta ei kuitenkaan tänä vuonna aloiteta muita kuin edellä mainittuja töitä, jotka tähtäävät tonttien ja ulkoilureittien turvallisuuteen.

Kaupunki aloittaa työt maalis–huhtikuun vaihteessa Vartioharjun, Puotinharjun ja Ala-Malmin alueilta. Sieltä työt etenevät vaiheittain Mellunkylään tämän ja ensi vuoden aikana. Lintujen pesimisaika huhti–heinäkuussa otetaan huomioon töiden toteutuksessa.

Töiden tilaaja on Helsingin kaupunkiympäristön toimiala. Toteutuksesta vastaa rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesa Koskikallio, metsävastaava
Kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki
Kunnossapito
Puh. 09 310 38452
vesa.koskikallio@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme