Vasa Elektriska Ab

Vasa Elektriska 125 år: En stark energikoncern som siktar på att stärka sin ställning ytterligare på den inhemska energimarknaden

Dela

Vasa Elektriska Ab fyllde 125 år i april. Bolaget har under årens lopp utvecklats till en stark energikoncern. Denna lokalt viktiga aktör strävar också efter att ytterligare stärka sin position på den inhemska energimarknaden. Som startskott på festligheterna håller bolaget öppet hus i sina lokaler.

Vasa Elektriska Ab. Bild: Ann-Sofi Berg
Vasa Elektriska Ab. Bild: Ann-Sofi Berg

Vasa Elektriska Ab grundades år 1892 för att lysa upp gatorna i Vasa. 125 år senare utgör koncernens kontorsbyggnad ett igenkännligt landmärke på den tomt där allt började. Bolaget är en lokalt stark aktör, men samtidigt har det lyckats få fotfäste också annanstans i landet: Vasa Elektriska har kunder i så gott som i alla (98 %) Finlands kommuner.

Öppet hus - jubileumsårets startskott

Firandet påbörjas med öppet hus lördagen den 27 maj. Återstoden av jubileumsåret firas med små och stora jippon och evenemang runtom i Vasaregionen. Hashtaggen #lysupp låter förstå att arrangemangen planeras med glimten i ögat.

Bolaget håller öppet hus den 27 maj kl. 10–15 på sitt kontor på Kyrkoesplanaden 0, Vasa. Programmet är planerat främst med tanke på barnfamiljer. För att undvika stopp i trafiken uppmanas besökarna att, om möjligt, lämna bilen hemma.

Representanter för media är också varmt välkomna.

Vd Hannu Linna kan bäst nås från utskick till ca 10.30.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vasa Elektriska Ab. Bild: Ann-Sofi Berg
Vasa Elektriska Ab. Bild: Ann-Sofi Berg
Ladda ned bild
Vasa Elektriska 125 år
Vasa Elektriska 125 år
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vasa Elektriska Ab
Vasa Elektriska Ab
Kyrkoesplanaden 0
65100 Vasa

06 324 5750http://www.vasaelektriska.fi

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom försäljning och överföring av el, fjärrvärme och elnätsentreprenörskap. Vår verksamhet är entydig, transparent och nära kunden.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

Nuläget på elmarknaden kräver nya typer av avtal10.5.2022 07:10:00 EEST | Tiedote

I januari–mars uppgick koncernen Vasa Elektriskas omsättning till 62,3 miljoner euro (51,0 M€). Den höga omsättningen ledde ändå inte till någon vinst. Rörelsevinsten blev negativ och landade på -3,3 miljoner euro (6,5 M€). Soliditetsgraden sjönk till 45,3 procent (53,0 %). Orsaken till det svaga resultatet ligger framför allt i höga anskaffningskostnader för el, något som påskyndar framtagning av nya verksamhetssätt i energibranschen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum