Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa flaggar dygnet runt för att stödja Ukraina

Dela

Vasa stad har hissat Ukrainas flagga på gågatan i centrum.Med den varaktiga flaggningen vill staden visa sitt stöd för landet som drabbats av ett anfallskrig.

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen

– Vi vill med flaggningen visa stöd och stark sympati såväl för de ukrainare som har varit tvungna att fly från sina hem som för dem som lever där mitt i kriget, säger koncernförvaltningsdirektör Jari Karjalainen.

Den ukrainska statens flaggningsregler möjliggör flaggningen dygnet runt i Vasa.

Ukrainas ambassadör Olga Dibrova besökte Vasa fredag 25.11. Under sitt besök träffade hon bland annat representanter för staden och universitetet. Under besöket flaggade man med Ukrainas flagga även på stadshuset och Styrelsegården.

Stöd för ukrainare

Vasa stad har erbjudit alla ukrainare som anlänt till flyktingförläggningen en 30 dagars biljett, med vilken de kan åka gratis i kollektivtrafiken i Vasa.

Sedan i våras har det även ordnats avgiftsfri och öppen verksamhet för familjer från Ukraina i lokalerna för det numera nedlagda öppna daghemmet i Roparnäs. Målet med verksamheten är att erbjuda barn under förskoleåldern samt när skolorna har lov också barn i skolåldern och deras föräldrar en trygg, gemensam verksamhet i kamratstödsgrupper.

Kontakter

Bilder

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum