Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa hälsovårdscentral igen femstjärnig utbildningsplats

Dela

Nuorten Lääkärien Yhdistys (föreningen för unga läkare) har gjort sin årliga utredning av utbildningsplatserna för läkare som specialiserar sig och rangordnat Finlands bästa utbildningssjukhus och utbildningshälsovårdscentraler. Redan för tredje året i rad är Vasa hälsovårdscentral och Vasa centralsjukhus femstjärniga utbildningsplatser.

– Resultatet är mycket anmärkningsvärt, eftersom det inte är en självklarhet att få fem stjärnor. Vi arbetar fortsättningsvis hårt och utvecklar vår utbildning systematiskt. Vi vill också i fortsättningen vara en femstjärnig utbildningsplats, säger Vasa stads utbildningsöverläkare Tanja Eriksson glatt.

Eriksson berättar att samarbetet med Åbo universitet är intensivare än tidigare. Nya utbildare av och tutorer för specialistläkare utbildas hela tiden.

– Vi har totalt 16 utbildare och handledare, vilka alla har behörighet att undervisa, dvs. pedagogisk utbildning. Vidare handleder alla läkare medicine kandidaterna vid mottagningar, rådgivningar, skolhälsovården och vid andra verksamhetsenheter, beskriver Eriksson.

Multiprofessionalitet och samarbete med andra professionella är starkt med både i undervisningen av kandidaterna och i utbildningen av dem som specialiserar sig. Också med Vasa centralsjukhus pågår ett samarbetsprojekt med anknytning till utbildningen av unga läkare som utexamineras i Sverige.

Gediget kunnande i Vasa

Vasa hälsovårdscentral, Rovaniemi hälsovårdscentral och Vasa centralsjukhus är de enda enheterna som har fått fem stjärnor tre år i rad.

– Vasa är den enda orten där både hälsovårdscentralen och centralsjukhuset tre år i rad har fått fem stjärnor. Detta är verkligen fint! bekräftar Leena Kettunen överläkare vid Vasa stads öppenvård.

– De handledande läkarna och hela personalen, som sporrar varandra och skapar en positiv arbetsgemenskap, förtjänar allt beröm. Beröm förtjänar också de unga läkare som utbildar sig. De är ytterst motiverade och kommer med nya utvecklingsidéer, berömmer Kettunen och Eriksson.

I resultaten för år 2019 fick totalt 26 utbildningsplatser i hela Finland fem stjärnor. Hela utredningen finns på finska på adressen: www.nly.fi/koulutuspaikkakysely/tulokset2019/

Nyckelord

Kontakter

Utbildningsöverläkare Tanja Eriksson, tfn 040 357 9586, tanja.eriksson@vaasa.fi
Öppenvårdens överläkare Leena Kettunen, tfn 06 325 1626, leena.kettunen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum