Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa kartlägger cykelvägarnas skick med hjälp av ett mobilspel

Dela

Vasa tar hjälp av invånarna för att kartlägga cykelvägarnas skick. I mobilspelet Crowdsorsa tjänar lokalinvånare pengar genom att plocka virtuella bär medan de samlar in information om gång- och cykelvägarnas skick.

Bild: Crowdsorsa
Bild: Crowdsorsa

Kartläggningen går av stapeln lördag 9.7 kl. 10 (väderreservation). För att kunna delta behöver du en smarttelefon, en cykel och en telefonhållare som fästs på styrstången. Vem som helst kan delta.

– Det finns upp till 200 kilometer cykelvägar i Vasa, men Vasaborna kartlägger säkert hela nätverket redan under veckoslutet, säger Toni Paju, verkställande direktör för Crowdsorsa.

Samla in värdefulla virtuella frukter och bär

För att kunna spela behöver du applikationen Crowdsorsa, som kan laddas gratis och som visar en karta över gång- och cykelvägarna i Vasa. Över cykelvägarna har det strötts virtuella bär och frukter till ett värde av över två euro per kilometer, och dem samlar du genom att spela in en video över vägen. Arvodet får du på ditt bankkonto.

Då någon plockar ett bär eller en frukt i spelet, försvinner de i realtid från alla användares rutor. Av videorna analyseras skadorna på cykelvägarna med hjälp av artificiell intelligens. På det sättet får staden information om var de pengar som reserverats för beläggningsarbeten kan användas bäst.

Ett liknande evenemang ordnas samtidigt även i Birkaland, Seinäjoki, Lappo, Jämsä och Laukas. I Vasa utgör kartläggningen av cykelvägarna fortsättning på jippot i juni, då man med samma metod samlade in information om körbanornas skick.

Vad är Crowdsorsa?

  • Crowdsorsa är ett startup-företag i Tammerfors, som utöver Finland också har verksamhet i Sverige och Storbritannien.
  • Mobilspelet Crowdsorsa har tagits fram för ett kostnadseffektivt massinsamlande av bild- och videodata.
  • Spelet gick tidigare under namnet Crowdchupa, och det uppdaterades i och med den förnyade applikationen och dess andmaskot också till en mera finsk form (sorsa = and).

Kontakter

Jyri Mursula, planeringschef, Vasa stad, tfn 040 838 8005, jyri.mursula@vasa.fi

Toni Paju, verkställande direktör, Crowdsorsa, tfn 050 322 6263, toni.paju@crowdsorsa.com

Bilder

Bild: Crowdsorsa
Bild: Crowdsorsa
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum