Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stad belönade olympiamedaljören Joni Mäki med ett 10 000 euros stipendium

Dela

Vasa stad ordnar en fest i köpcentret Rewell söndagen 10.4 för olympiamedaljören i skidning Joni Mäki. Mäki belönades på tillställningen med ett 10 000 euros stipendium.

Bild: Christoffer Björklund
Bild: Christoffer Björklund

Vasabon Joni Mäki tog silver med Iivo Niskanen i parsprinten för herrar i OS i Peking i februari 2022. Vasa stad belönade Mäki på en tillställning för allmänheten som ordnades söndag 10.4.

- Fint att så många Vasabor har kommit för att fira ”Vasas egna” olympiamedaljör. Tillställningen var säkert oförglömlig även för Joni. På plats fanns för honom många bekanta ansikten längs livets gång, både från skoltiden och idrotten, säger Vasa stads bildningsdirektör Christina Knookala.

Motionsspåret i Skogsberget tillägnas Joni Mäki

På tillställningen avslöjades även att Skogsbergets motionsspår tillägnas Joni Mäki. Det officiella namnet är av säkerhetsskäl fortfarande Skogsbergets motionsspår, men längs spåret reser staden under våren en ny skylt, som uppmärksammar Mäkis framgångar under den internationella skidkarriären.

Skogsbergets spår är bekanta för Mäki både från skoltiden och från föreningens skidtävlingar.

- I Skogsberget skidade jag som ung i många Hippo-lopp, tävlingar mellan skolorna i Vasa och föreningstävlingar. I skidskolan lärde vi oss olika tekniker enligt spåret. Jag tycker att Skogsbergets motionsspår är varierande och bra för basträning för både juniorer och motionärer, säger Mäki.

Kontakter

Bilder

Bild: Christoffer Björklund
Bild: Christoffer Björklund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum