Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stad donerar en paketbil till Mathjälp Vasa rf 

Dela

Vasa stad donerar en paketbil, som staden har tagit ut bruk, till Mathjälp Vasa rf måndagen 8.6.

Kommunteknikens direktör Jukka Talvi berättar att möjligheten att donera bilen kom i rätt ögonblick. – Paketbilen, som staden nyligen tog ur bruk, kommer säkert att vara till nytta i flera år inom välgörenhetsverksamheten. Med glädje överlåter vi den här nyligen besiktade bilen till Mathjälpens värdefulla frivilligarbete, berättar Talvi. 

Mathjälp Vasa rf har som syfte att stöda både det psykiska och fysiska välmåendet bland dem som bor i Vasa och behöver hjälp. Föreningen bedriver humanitär hjälpverksamhet genom att ordna gratis utdelning av mat till dem som behöver det.   

Mathjälpens ordförande John Åsvik berättar att föreningen är mycket tacksam för gåvan.  
 Vi kommer att använda paketbilen för att hämta varor från ca 50 butiker, 10 skolor samt partiaffärer och industrier. Det är fint att staden har insett det  behov som finns för att kunna ge en hjälpande hand till dem som har det svårare i samhället.  

Vasa stads anvisningar för hantering av urbruktagen egendom gör det möjligt att donera egendom som har tagits ur bruk till allmännyttiga ändamål. Paketbilen som doneras är en Mercedes-Benz Vito av årsmodell 2001.  

Kontakter

Vasa stad, Kommunteknikens direktör Jukka Talvi, tfn 040 831 1550, jukka.talvi@vasa.fi  
Vasa stad, underhållschef Timo Rajala, tfn 040 582 7700, timo.rajala@vasa.fi   
Mathjälp Vasa rf, ordförande John Åsvik, tfn 050 560 2930, john.asvik@netikka.fi 

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum