Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stad har beviljat 23 unga idrottare sysselsättningsstipendium

Dela

Sysselsättningsstipendier för idrottare, som Vasa stad möjliggör i samarbete med Vasaregionens idrottsakademi, beviljas på basis av förslag som lämnas in av föreningar och akademitränare och av verksamhetsledaren för Vasaregionens idrottsakademi. I fjol beviljades 18 ungdomar som intresserar sig för arbete med idrott ett sysselsättningsstipendium. I år delades stipendier ut till 23 begåvade idrottare från Vasa, som därmed får ekonomiskt stöd för sin träning för en vecka eller två.

– Sommarjobbsstipendiet till unga idrottare, som i år redan beviljas för tredje gången, ger ungdomarna mångsidiga möjligheter: Samtidigt som de får fortsätta med att träna sina respektive grenar har de också möjlighet att få erfarenhet av sommarjobb och tjäna pengar. Dessutom har de ett ypperligt tillfälle att berätta om sina grenar och uppmuntra andra ungdomar i Vasa till att syssla med idrott, förklarar Helena Nurmikoski, sysselsättningsansvarig vid Vasa stad.

Sysselsättningsstipendiet riktas till de ungdomar i åldern 14–24 år som är mantalsskrivna i Vasa. Stipendier beviljas med beaktande av de ungas grenar, mål och framtidsplaner.

– Avsikten med sysselsättningsstipendiet är att stödja unga idrottare med målinriktad idrott. I år har vi dessutom vid valet av idrottare i större utsträckning än tidigare beaktat de ungas svar på frågan hur de skulle göra reklam för Vasa stad i en målinriktad idrottares vardag, säger Jens Wallin, verksamhetsledare för Vasaregionens idrottsakademi.

Följ ungdomarna på Instagram

De ungdomar som beviljats ett stipendium kommer under sommaren att berätta om sina träningar på Vasaregionens idrottsakademis Instagramkonto: vsuavria. De unga idrottarnas vardag kan också följas med hashtaggarna VsuaVriaSummer och VaasaVasa.

Jämfört med föregående år representerar årets idrottare en brokigare skara olika grenar: på Instagram kan du följa med bland annat friidrott, artistisk gymnastik, simning, brottning, fotboll, ishockey, bågskytte, boboll och amerikansk fotboll. Martin Grandell, som ansvarar för kommunikationen vid Idrottsakademin, stöder de unga vid behov och hjälper dem med inläggen i sociala medier.

– I sociala medier kommer vi att få följa vardagen för motiverade och målmedvetna idrottare som siktar högt. De har även fått i uppgift att på ett allmännare plan presentera de idrottsplatser som Vasa stad erbjuder samt var man i staden kan koppla av mellan träningarna och tävlingarna, säger Grandell.

Utöver att göra inlägg i sociala medier skriver idrottarna även träningsdagbok där den egna tränaren kvitterar de utförda träningarna under den understödda perioden.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsledare Jens Wallin, Vasaregionens Idrottsakademi, tfn 050 535 54 99, jens.wallin@vsua.fi

Marknadsförings- och kommunikationsansvarig Martin Grandell, Vasaregionens Idrottsakademi, tfn 040 852 20 03, martin.grandell@vsua.fi

Sysselsättningschef Helena Nurmikoski, Vasa stad, tfn 040 173 05 17, helena.nurmikoski@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.22.7.2021 15:33:11 EEST | Tiedote

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum