Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stad lanserar Vaasa-live - de ungas studio

Dela

Vasa stad lanserar i samarbete med kommunikationsbyrån Bertills&Jung och stadens högskolor det digitala tvåspråkiga eventet “Vaasa-live - från de unga till de unga”. Vaasa-live består av en studio som leds av de unga i staden, och tre avsnitt som livesänds 5.11, 25.11 och 9.12.

- Målsättningen är att nå ut till studerande i staden med ett annat grepp i rådande pandemi läge. I Vaasa-live är de unga själva som har ordet och som väcker de frågor som berör dem. Varje avsnitt bjuder in intressanta gäster under olika temahelheter, säger Anna Bertills från Bertills&Jung som arrangerar evenemanget.

I det första avsnittet “Liv & Hälsa” gästar läkaren Aino Luoma, Österbottens kriscenter Valos direktör Anne Salovaara-Kero och studentrepresentanter studion för att prata om Vasa just nu som studiestad, ensamhet, framtidstro men rädsla för allt som covid-19 fört med sig också i de ungas liv.

- Vi ansåg att det var viktigt att stödja ett interaktivt evenemang för unga människor i dessa coronatider. Många studenter som har flyttat till Vasa befinner sig långt ifrån sina stödnätverk, så i tillägg till den extraordinära situationen som råder så bor de dessutom i en ny stad. Vi ville erbjuda våra egna kanaler för att organisera evenemanget för att hålla deltagandetröskeln så låg som möjlig för alla ungdomar. Och naturligtvis är alla andra också välkomna att ta del av direktsändningen, säger Vasa stads tf. marknadsföringssakkunniga Eevamaria Paasikari

Programmet leds av Jennica Lattunen (studerande vid Vamk) och Felicé Hendersson (studerande vid Novia). 

Det digitala eventet sänds på Vasa stads Instagram och Facebook samt även via studentkårernas sociala medier. 

Nyckelord

Kontakter

Eevamaria Paasikari
Marknadsföringssakkunnig tf.
Vasa stad
Tfn + 358 40 587 9531

Anna Bertills
anna@bertillsjung.com
+358 50 354 27 20

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum