Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads asfalteringsarbeten börjar denna vecka

Dela

Asfalteringsarbetena på gatorna inleds i Vasa under denna vecka. I sommar koncentrerar man sig särskilt på slitna huvudleder, cykelvägar samt esplanaderna i centrum.

Bild: Vasa stad / Sanna Råback
Bild: Vasa stad / Sanna Råback

Stora asfalteringsarbeten görs i år bl.a. på Vasaesplanaden, Bangatan, Roparnäsvägen, Dammbrunnsvägen, Jukolavägen, Gamla Vasa gatan samt Verkstadsgatan.

Om anslagen tillåter det kommer beläggningen också att förnyas på de tomtgator i bostadsområdena som är i sämst skick. Världsläget och de dyrare materialkostnaderna inverkar dock också på asfalteringsarbetena och hur omfattande de blir.

– Även om det används ungefär lika mycket pengar för asfaltering som i fjol, inverkar världsläget i betydande grad på t.ex. prisnivån på bitumen som används i asfalt. Detta påverkar direkt antalet meter som kan genomföras, vilket gör att vi måste granska med vilka genomförandesätt vi får så många meter som möjligt asfalterade på nytt, säger underhållsmästare Isak Norrgård.

I Kommunteknikens asfalteringsobjekt är det fråga om att göra ny beläggning på gammal asfalt, där den gamla asfalten fräses bort och i stället asfalteras en ny yta. Vasa stads avtalsentreprenör i asfaltering är Peab Industri Oy Ab.

Utöver av Kommuntekniken sköts grävningsarbetena och asfalteringen på gatorna även av andra aktörer, såsom Vasa Vatten, Vasa Elektriska samt företag som drar kablar för datakommunikationen.

– Vi gör upp tidtabellerna för arbetena i samarbete med olika aktörer, så att samma objekt grävs upp och beläggs på en gång. På grund av arbetenas karaktär är det ändå inte alltid möjligt att synkronisera tidtabellerna, säger Norrgård.

Kommuntekniken beviljar aktörerna tillstånd och övervakar kvaliteten på arbetet. Det finns alltid garanti på arbetena och de som utför dem är skyldiga att rätta till brister som upptäcks på objekten.

Bekanta dig med asfalteringsprogrammet för år 2022 (bilaga)

 

Kontakter

Underhållsmästare Isak Norrgård, isak.norrgard@vaasa.fi, +358406838563

Bilder

Bild: Vasa stad / Sanna Råback
Bild: Vasa stad / Sanna Råback
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum