Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads asfalteringsarbeten sommaren 2020

Dela

Beläggningsarbetena på gatorna inleds i juni i Vasa. Fokus i år är på huvudlederna. De varierande väderförhållandena under vintern medförde skador på vägytorna.

De snabbt växlande väderförhållandena under vintern medförde extra stor belastning på vägytorna och skador uppkom. – Det snöade ofta men snön smälte nästan genast och inget skyddande skikt bildades på vägytan. Därmed kom vatten in i konstruktionerna och temperaturen växlade på båda sidorna om nollstrecket, berättar Vasa stads underhållschef Timo Rajala.

Kommunteknikens budget innehåller något mera medel för beläggningar än år 2019. Samtidigt finns det ett behov av att spara på grund av stadens svåra ekonomiska läge. – Vi inom underhållet står inför en utmaning, eftersom beläggningsarbetena är viktiga men vi är tvungna att prioritera objekten, säger Rajala.

Fokus på huvudlederna i fråga om beläggningsarbetena

Inkommande sommar koncentreras underhållet på förbättring av asfaltbeläggningen på huvudleder och bussrutter.

De mest omfattande planerade beläggningsobjekten sommaren 2020 är Gerby strandväg, Pohjolagatan, Mellanvägen, Melmovägen, Smedsbyvägen, Rådhusgatan, Roparnäsvägen och Krutkällarvägen. Även mindre objekt ingår samt reparation av de värsta skadorna på cykelvägar.

De mest omfattande beläggningsobjekten på kartan (pdf) 

År 2019 reparerades bl.a. stora korsningar i centrum, Stenhaga och cykelvägar i centrum.

Flera aktörer sköter grävnings- och asfalteringsarbetena

Utöver av Kommuntekniken sköts grävningsarbetena och asfalteringen på gatorna även av andra aktörer, såsom Vasa Vatten, Vasa Elektriska samt bolag som drar kablar för datakommunikationen.

– Vi gör upp tidtabellerna för arbetena i samarbete med dem som utför arbetena, så att samma objekt grävs och får beläggning på en gång. På grund av arbetenas karaktär är det ändå inte alltid möjligt att synkronisera tidtabellerna, säger Rajala.

Staden beviljar dem som ska utföra arbetena tillstånd och övervakar kvaliteten på arbetet. Det finns alltid garanti på arbetena och de som utför dem är skyldiga att rätta till brister som upptäcks på objekten.

Kontakter

underhållschef Timo Rajala, tfn 040 582 7700 

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum