Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads planläggningsöversikten 2021 har publicerats

Dela

I Vasa stads planläggningsöversikt presenteras det innevarande årets planeringsobjekt som gäller markanvändning. I år publiceras planläggningsöversikten endast elektroniskt, vilket möjliggör ett mångsidigare innehåll än tidigare, såsom användning av videor, 3D-modeller och länkar.

Markanvändningsplaneringen och en fungerande växelverkan skapar förutsättningar för en trivsam, hållbar och fungerande boende- och livsmiljö för oss alla. År 2021 betonas i objekten tryggande av mångsidigt boende, infrastrukturprojekt och detaljplaner för industriområden.

I planläggningsöversikten granskas närmare bland annat planläggningen av Sundom bycentrum samt en planändring för Hemstrand och Gustavsro. När det gäller infrastrukturprojekt fastställs och möjliggörs också de framtida riktlinjerna för utbyggnaden av promenadcentrumet och Torgparkeringen.

Studera planläggningsöversikten 2021 på vaasa.fi/sv/planlaggningsoversikt2021

Kontakter

Planläggningschef Päivi Korkealaakso, paivi.korkealaakso@vaasa.fi, +358 40 550 0757

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum