Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads sysselsättningsstipendium väcker nationellt intresse

Dela
Sysselsättningsstipendiet för idrottare som Vasa stad och Vasaregionens idrottsakademi möjliggör som ett samarbete beviljas utifrån förslag från föreningarna, akademitränarna samt verksamhetsledaren för Vasaregionens idrottsakademi. På samma sätt som senaste år utdelades sysselsättningsstipendiet ut till 23 begåvade Vasabor som är intresserade av att arbeta med idrott. De kommer att få ekonomiskt stöd för sina träningar under en eller två veckor.

De unga idrottarna får tillbringa sommaren med att träna inom sin gren, men får samtidigt erfarenhet av att arbeta och kan tjäna pengar med sin idrott.

– Samtidigt får de unga berätta om sin gren och inspirera också andra unga till att röra på sig, så det här mångsidiga verksamhetssättet är till nytta för alla. Det här har uppfattats som ett verkligt positivt stöd och vi deltar med glädje i att inspirera unga till deras drömyrke, berättar Vasa stads sysselsättningsansvariga Helena Nurmikoski.

Sysselsättningsstipendiet är riktat till 14-24-åriga unga som är mantalsskrivna i Vasa. Vid beviljandet av stipendiet beaktades i år speciellt de ungas grenar, mål, framtidsplaner, tidigare framgångar och idéer för marknadsföringen.

– Sysselsättningsstipendiet har upplevts vara ett fungerande sätt att stöda unga idrottare som siktar på att nå toppen och det har också fått nationell uppmärksamhet inom idrottskretsar. Våra unga idrottare får eventuellt också sin första erfarenhet av sommararbete genom den här möjligheten. Vid valet av idrottare har i år också beaktats marknadsföring och hur de unga idrottarna skulle föra fram Vasa som en trivsam och framgångsrik idrottsstad, berättar verksamhetsledaren för Vasa idrottsakademi Jens Wallin.

Följ de unga på Instagram

De unga som fått stipendium kommer att berätta om sin träning under sommaren på Vasaregionens idrottsakademis Instagram-sidor: vsuavria. De unga idrottarnas vardag kan man följa också med hashtaggarna VsuaVriaSummer och VaasaVasa.

De som valts representerar i år ett mångsidigt spektrum av idrottsgrenar. På Instagram kan man följa med grenar såsom friidrott, redskapsgymnastik, simning, brottning, fotboll, ishockey, breakdance, boboll, längdskidåkning, cheerleading, volleyboll, konståkning och amerikansk fotboll. Martin Grandell som svarar för idrottsakademins kommunikation stöder och hjälper de unga med uppdateringarna i sociala medier.

– Idrott på elitnivå är helhetsbetonat hårt arbete men samtidigt också en belönande och givande gemensam aktivitet. Den kunskap och den nytta som idrotten ger är värdefull oberoende av om man blir elitidrottare eller inte. Jag skulle vilja se glädje och entusiasm, men också hur man lär sig av eventuella misslyckade idrottsprestationer och kommer över dem tillsammans, till exempel med tränaren. Idrottarna kan också globalt ha nytta av och stöda den egna karriären genom sociala medier i allt större omfattning, så marknadsföring är en viktig färdighet, berättar Grandell.

Utöver inlägg på sociala medier för idrottarna under den understödda perioden en träningsdagbok, där den egna tränaren kvitterar utförda träningar.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsledaren för Vasaregionens Idrottsakademi Jens Wallin, tfn 050 535 5499, jens.wallin@vsua.fi


Marknadsförings- och kommunikationsansvarig vid Vasaregionsn idrottsakademi Martin Grandell, tfn 040 852 5003, martingrandell@vsuafi


Vasa stads sysselsättningschef Helena Nurmikoski, tfn 040 173 0517, helena.nurmikoski@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum