Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa tar i bruk cykelförmån

Dela
Vasa stad tar i bruk tjänstecykelförmån för sina anställda. Cykelförmånen stöder stadens strategiska mål.

Staten stöder anskaffning av tjänstecyklar: för de anställda är tjänstecykelförmånen skattefri upp till 1 200 euro per år.

- Tjänstecykelförmånen stöder vårt klimatneutralitetsmål, personalens välbefinnande och den kan också ha en positiv effekt på att locka och engagera personal, säger personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Flera företag och en del kommuner har redan tagit i bruk förmånen med tjänstecykel för personalen och erfarenheterna har varit positiva.

- Det har gjorts flera personalinitiativ om förmånen med tjänstecykel hos oss. Vidare har en personalenkät om anskaffning av tjänstecyklar utförts hösten 2022, enligt vilken cirka 10 procent av vår personal preliminärt är intresserade av att skaffa en tjänstecykel, berättar hr-controller Anu Rinne som har berett tjänstecykelförmånen.

Med hjälp av Traficoms statliga stöd har staden också under år 2022 utfört projektet Kestävä työmatkaliikkuminen för hållbara färdsätt till och från jobbet och som en uppföljningsåtgärd föreslogs det att tjänstecykelförmånen skulle införas.

Cykelförmånen konkurrensutsätts och köps som tjänst i juni-augusti 2023 av ett företag som är specialiserat på cykelförmånshantering. Om 10 procent av personalen skaffar en tjänstecykel är arbetsgivarens kostnad cirka 40 000 euro per år.

Beslut om ibruktagandet av tjänstecykelförmånen gjorde Vasa stadsstyrelse på sitt möte 20.3.

Nyckelord

Kontakter

Anu Rinne, hr-controller
anu.rinne@vasa.fi, tel. 040 358 7387

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum