Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa ungdomsfullmäktige konstituerade sig

Dela

Vasas nya ungdomsfullmäktige inledde sin verksamhet i början av året, och har nu valt ledamöter till sin styrelse och representanter till stadens olika nämnder. Till ordförande för ungdomsfullmäktige valdes Alina Östergård från Vasa Övningsskolas gymnasium.

Det nya ungdomsfullmäktige inledde sin verksamhet 1.1.2021. Till ungdomsfullmäktige valdes 22 ordinarie ledamöter och tio ersättare vid valet som ordnades i november 2020. Alla ledamöter är Vasaungdomar i åldern 13–20 år.

Vid det konstituerande mötet som hölls torsdagen 21.1 valdes Alina Östergård till ordförande för ungdomsfullmäktige, Ella Filppula, Zalfa Yehia och Elias Riekki valdes till vice ordförande. Till generalsekreterare valde ungdomsfullmäktige Jesse Kurunsaari, till ekonomisekreterare Emma Bos och till kommunikationssekreterare Madelene Teca. Tillsammans bildar de ungdomsfullmäktiges styrelse.

- Jag litar stort på vårt nya ungdomsfullmäktige. För tillfället har vi distansmöten men jag tror, att vi med samarbetet får mycket gjort. Det är också härligt att vi har ännu flera svenskspråkiga ungdomsfullmäktigeledamöter under denna period, säger ungdomsfullmäktiges nya ordförande glatt.

De ungas röst ska höras i beslutsfattandet

Ungdomsfullmäktiges syfte är att föra fram de ungas perspektiv i beslutsfattandet. Ungdomsfullmäktige har representation i olika nämnder med yttrande- och närvarorätt och ledamöterna har i uppgift att göra de ungas röst hörd, ta ställning till aktuella ärenden och lämna in initiativ och ställningstaganden.

Därtill delar ungdomsfullmäktige ut aktiveringspengar till ungdomar för främjande av självständiga hobbyer.

Ungdomsfullmäktigeval ordnas med två års mellanrum.

Kontakter

koordinator för ungdomsärenden Anne-Mari Ikola, tfn 040 162 9948, anne-mari.ikola@vaasa.fi

ungdomsfullmäktiges ordförande Alina Östergård, tfn 045 3415444, ostergard.alina@gmail.com

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum