Pirkanmaan ELY-keskus

Vastaa ja vaikuta tulevaisuuden liikkumiseen – liikenneturvallisuuskysely Tampereen seudulle

Jaa
Tampereen kaupunkiseudulle laaditaan parhaillaan kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnitelmaa, jolla tavoitellaan turvallisempaa liikenneympäristöä kaikissa Tampereen seudun kunnissa. Vuoden lopussa valmistuvan suunnitelman polkaisee käyntiin tänään avautunut sähköinen asukaskysely.

Asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä Tampereen kaupunkiseudun liikenneturvallisuudesta ja kestävästä liikkumisesta selvitetään nyt auki olevan kyselyn avulla. Selvitystä tekevät Pirkanmaan ELY-keskus yhdessä seudun kuntien kanssa. Mukana ovat Tampere, Lempäälä, Pirkkala, Kangasala, Ylöjärvi, Nokia, Vesilahti ja Orivesi.

Kyselyn vastauksia hyödynnetään liikkumisen nykytilanteen kartoittamisessa sekä liikenneturvallisuuden ja liikennekasvatus- ja tiedotustoimenpiteiden suunnittelussa. Kyselyn aluksi voit valita, vastaatko yleiseen asukaskyselyyn vai koululaiskyselyyn.

Koululaiskyselyyn voi vastata myös yhdessä vanhemman kanssa. Kyselyissä pääset merkitsemään kartalle liikenneympäristössä tunnistamiasi vaarallisia paikkoja, sekä tapahtuneet onnettomuudet tai läheltä piti tilanteet. Kysely sisältää myös monivalintakysymyksiä turvallisesta liikkumisesta. Jokaisen kysymyksen kohdalla on selkeä opastus vastaamiseen.

Toivomme, että vastaat kyselyyn riippumatta siitä, minkä ikäinen olet, ja millä tavoin tai missä päin Tampereen seutua asut tai liikut. Kyselyssä ei ole oikeita eikä vääriä vastauksia, vaan voit vastata oman kokemuksesi ja näkemyksiesi pohjalta. Kyselyyn vastataan anonyymisti.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia. Vastausaikaa on 23.3.2023 asti. Kyselyn löydät täältä: https://new.maptionnaire.com/q/8ag3ui3wpk23

Tampereen kaupunkiseudulle laaditaan kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnitelma, jossa asetetaan tavoitteet ja määritetään konkreettiset toimenpiteet tilanteen parantamiseksi. Lisäksi työllä halutaan mahdollistaa pitkäjänteinen ja jatkuva liikenneturvallisuustoiminta seudulla ja kaikissa Tampereen seudun kunnista. Suunnitelman laatiminen aloitettiin vuoden 2022 loppupuolella ja sen on tarkoitus kokonaisuudessaan valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena-Maria Mäntylä, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 317,
leena-maria.mantyla@ely-keskus.fi


Laura Mansikkamäki, AFRY Finland Oy, p. 050 537 7424, laura.mansikkamaki@afry.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme