Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vastaa kyselyyn: Kuinka toimiva asuinpaikka Helsinki on?

Jaa

Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki. Lyhyellä kyselyllä Helsingin kaupunki haluaa kerätä asukkailta kokemuksia, miltä tuntuu elää ja asua Helsingissä. Miten arki täällä sujuu?

Vastaa kyselyyn ja kerro, millaista on asua ja elää Helsingissä. Kuva: Suomenlinnan hoitokunta / Super Otus
Vastaa kyselyyn ja kerro, millaista on asua ja elää Helsingissä. Kuva: Suomenlinnan hoitokunta / Super Otus

Asukkaiden käytännön kokemukset elämästä ovat kaupungille tärkeitä. Jotta Helsinki voi luoda parempaa kaupunkia ja sujuvampia palveluita, tarvitaan suoraan asukkailta saatua palautetta.

”Helsingin visiona on olla maailman toimivin kaupunki ja luoda parhaat urbaanin elämän edellytykset asukkailleen ja vierailijoilleen. Helsinki haluaa olla päivä päivältä parempi, jotta helsinkiläisten elämä olisi mukavampaa ja vaivattomampaa. Kerro, missä olemme onnistuneet ja missä ehkä emme”, kannustaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Onko Helsinki siis mielestäsi kansainvälinen, luonnonläheinen ja hauska? Urbaani, siisti, ja luova, tai turvallinen, tasa-arvoinen, palveluhenkinen ja kehittyvä? Kuinka todennäköisesti suosittelisit Helsinkiä asuinpaikkana muualla asuville tutuillesi? 

Vastaa kyselyyn täällä ja kerro mielipiteesi!

Kyselyn vastauksia tullaan hyödyntämään Helsingin kaupungin strategian toteutumisen seurannassa ja kaupungin kehittämisessä.

Kyselyyn voivat vastata kaikki 18 vuotta täyttäneet helsinkiläiset suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Avoimen nettikyselyn lisäksi vastauksia kootaan puhelinhaastatteluilla.

Nyt ensimmäistä kertaa tehtävä kysely on jatkossa tarkoitus toteuttaa kaksi kertaa vuodessa. Helsinki-barometri -kyselyn tulokset julkistetaan vuoden 2020 alussa kaupungin verkkosivuilla ja Helsingin kaupungin Kvartti-lehdessä

Lisätiedot:

Tutkimuspäällikkö Katja Vilkama
katja.vilkama@hel.fi
050 402 8766

Tutkija Vesa Keskinen
vesa.keskinen@hel.fi
040 334 4784

Linkki kyselyyn https://response.questback.com/helsinginkaupunki/awr7jld4bj

Viestinnän yhteyshenkilö

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Vastaa kyselyyn ja kerro, millaista on asua ja elää Helsingissä. Kuva: Suomenlinnan hoitokunta / Super Otus
Vastaa kyselyyn ja kerro, millaista on asua ja elää Helsingissä. Kuva: Suomenlinnan hoitokunta / Super Otus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avaustilaisuus 27.2.202019.2.2020 10:32:58 EETKutsu

Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kaupungin ilmastotyöllä on jo saatu aikaan paljon, mutta tavoitteeseen pääsemiseen tarvitaan enemmän kunnianhimoa, erityisesti kestävien lämmitysratkaisujen löytämiseksi. Helsinki haastaa innovaattorit ja alan parhaat asiantuntijat mukaan ratkaisemaan kaupungin lämmityshaastetta käynnistämällä kansainvälisen kilpailun, jonka palkinto on miljoona euroa. Tervetuloa Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avaustilaisuuteen torstaina 27. helmikuuta Helsingin kaupungintalon tapahtumatorille (Pohjoisesplanadi 11–13). 9.00 Aamiaistarjoilu 9.30 Pormestari Jan Vapaavuori avaa tilaisuuden Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen: Kunnianhimon tason nosto globaalin ilmastomuutoksen hillinnän edellytys Projektinjohtaja Laura Uuttu-Deschryvere: Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun esittely 10.30 Kahvitarjoilu & keskustelua Tilaisuuteen ilmoittautuminen: Viestintäasiantuntija Anne Hämäläinen, kaupu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme