Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vastaa kyselyyn Malmin ja Pukinmäen kaduista ja puistoista

Jaa

Kerro kaupungille vastaamalla karttakyselyyn, mitkä Malmin ja Pukinmäen alueen kaduista ja puistoista tulisi kunnostaa ja korjata 2020-luvun aikana. Miten aluetta voisi parantaa? Entä mitkä ovat lempipaikkojasi, joiden toivoisit säilyvän? Kyselyn avulla saatua palautetta hyödynnetään Malmin ja Pukinmäen aluesuunnitelman päivityksessä. Kysely on avoinna 12.9.−13.10.

Longinoja kesällä 2018. Kuva: Lauri Rotko
Longinoja kesällä 2018. Kuva: Lauri Rotko

Aluesuunnitelma ohjaa viheralueiden, katujen, torien ja aukioiden hoitoa ja peruskorjausta sekä ylläpitoa Malmin ja Pukinmäen alueella 2020-luvun ajan. Tavoitteena on kohdentaa katu- ja viheralueiden hoitoa ja kunnostusta asukkaiden toiveiden mukaan sekä parantaa turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Suunnittelualueeseen kuuluvat Malmin lisäksi Pukinmäki, Sepänmäki, Nallenmäki ja Fallkulla.

Kyselyn tulosten yhteenveto julkaistaan aluesuunnitelman verkkosivuilla tammikuussa 2020. Lisäksi keväällä 2020 järjestetään keskustelutilaisuuksia, joissa asukkaiden palautetta kuullaan uudelleen. Suunnitelma valmistunee vuoden 2020 loppuun mennessä.

Mikä on aluesuunnitelma?
Aluesuunnitelmassa selvitetään katu- ja viheralueiden palveluiden, rakenteiden ja varusteiden nykytila, kirjataan niiden parantamistarpeet sekä laaditaan kohteiden kiireellisyysjärjestys. Asukkaiden ja asiantuntijoiden yhteisen keskustelun ja mielipiteiden pohjalta esiin nousseita kohteita suunnitellaan myöhemmin tarkemmin ja toteutetaan kaupungin taloudellisen tilanteen rajoissa kymmenen seuraavan vuoden aikana.

Miten luonnon huomioidaan aluesuunnitelmassa?
Aluesuunnitelmien yhteydessä määritellään tavoitteet myös suunnittelualueen luonnonhoidolle ja monimuotoisuudelle. Kuviokohtainen luonnonhoidon toteutussuunnitelma tehdään aluesuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

Maastokävely Malmin keskustan alueella 3.10.
Tule kiertämään Malmin keskustan puistoja ja kävely-ympäristöjä yhdessä kaavasuunnittelijan ja  aluesuunnittelijan kanssa. Kävelyn yhteydessä esiin nousevia huomioita käytetään apuna alueen tulevassa suunnittelussa ja kaavoituksessa. Kävelylle lähdetään klo 17 Ylä-Malmin torilta. Pukeuduthan sään mukaisesti.

Maisema-arkkitehti mukana Malmitalon synttärimarkkinoilla
Malmin aluesuunnittelija, maisema-arkkitehti Johanna Himberg on mukana Malmitalon synttärimarkkinoilla. Tervetuloa keskustelemaan ja kysymään alueen kaduista ja viheralueista Malmitalolle klo 12 eteenpäin 14.9.

Aluesuunnittelun aloittavasta kyselystä tiedotetaan myös Malmin ja Pukinmäen kotitalouksiin jaettavalla kortilla.

Linkki karttakyselyyn 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala

Lisätietoja aluesuunnittelusta
Johanna Himberg
aluesuunnittelija
p. 09 310 21806
johanna.himberg@hel.fi

kaupunkiluonnosta
Tiina Saukkonen
luonnonhoidon suunnitteluvastaava
p. 09 310 38508
tiina.saukkonen@hel.fi

Kuvat

Longinoja kesällä 2018. Kuva: Lauri Rotko
Longinoja kesällä 2018. Kuva: Lauri Rotko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 2.6.20202.6.2020 18:31:57 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 2.6. Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme